x

Vanguard Music Festival tilføjer tre store navne

Vanguard Music Festival tilføjer tre store navne

Ingen ringere end Neneh Cherry with RocketNumberNine, Large Professor og George Clinton & Parliament Funkadelic gæster Søndermarken til august.

Når mastodont bliver et relevant ord at bruge om en artist, kræver det en vis pondus, forstås. Denne pondus har i hvert fald den ene af de tre artister, der i dag tilføjes til Vanguard Music Festival 2014.

Funkens fader – eller en af dem – George Clinton, har præget funkuniverset igennem intet mindre end fem årtier. Sammen med Parliament og Funkadelic ønsker Clinton sig tilbage til rødderne, men ikke de samme forgangne afrikanske rødder, som soulmusikken har for vane. Med Afrofuturismen i baghånden søger George Clinton og musikerkollektivet Parliament Funkadelic at transportere menneskeheden til et bedre sted (læs: rummet) igennem musik, som det ses forsøgt i det berømte funk-opus "Mothership Connection." Nu kommer den 72-årige amerikaner til København, og mon ikke visionen er den samme; vi skal til et bedre sted!

Efter 18 års pause som soloartist betræder Neneh Cherry endnu engang scenegulvet i eget navn. Senest har den svenske sangerinde bedrevet soloalbummet "Blank Project", som har høstet stor anerkendelse. "Den melodiske melankoli i dragende Spit Three Times er ganske enkelt uimodståelig – et ord, der er beskrivende for hele Blank Project, der byder på den ene stærke stund efter den anden. Lyt bare til über cool, flabede og nærmest punk-jazzede Weightless, der burde efterlade de fleste med åben mund og polypper – samt tilfredsstillede ører", sagde GAFFA's anmelder Michael José Gonzalez, der kvitterede med hele fem stjerner. Når Cherry går på scenen til august, vil hun blive flankeret af de musikalske legekammerater fra RocketNumberNine (et navn der også griber tilbage til afrofuturismen – det stammer nemlig fra titlen på et Sun Ra-nummer).

New Yorks hiphop-scene er hjemstedet for Large Professors virke. Når han kommer til Danmark, kan vi glæde os til tidsløse samples og overdådige Harlem-produktioner i verdensklasse. Her har vi med en artist at gøre, som ikke bare lader sin musik tale for sig selv – det var også ham, der hjalp rapperen Nas godt på vej med hårde tracks og stilsikker produktion. Desuden var professoren frontmand i hiphop-gruppen Main Source fra start-halvfemserne. 

Vanguard har dermed styrket sit – i forvejen stærke – program til dette års festival, der allerede byder på navnene The Roots, Babyshambles, Method Man & Redman, Little Dragon, The Pharcyde, Choir of Young Believers, DâM-FunK og Death.

Festivalen lover mere, så følg med og se hvad det bliver til. Det hele løber af stablen den 1. og 2. august på Søndermarken i København. Du kan købe din billet ved at klikke her.

Mens vi venter, kan George Clinton & Parliament Funkadelic berette om hvad der kan være i vente, når moderskibet kommer:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA