x

Hør 51 sekunder af Wu-Tang Clans album i ét eksemplar

Hør 51 sekunder af Wu-Tang Clans album i ét eksemplar

Hvordan gør man en albumudgivelse til noget særligt? Jo, man udgiver et album i ét eksemplar. Til juli udgiver raplegenderne Wu Tang-Clan et nyt album, "A Better Tomorow". Men samtidig udsender de endnu et album, "Once Upon a Time in Shaolin", som kun bliver trykt i ét eksemplar.

Gruppen har arbejdet på albummet siden 1997, og derfor medvirker alle oprindelige medlemmer på numrene, også afdøde Ol' Dirty Bastard. Albummet vil blive udgivet i en nikkel-sølvæske, og planen er, at det skal rejse verden rundt og udstilles på museer, gallerier og festivaler. Publikum vil for en billets pris få lov til at lytte til albummet gennem høretelefoner for at undgå en digital afspilning.

"Vi har i sinde at udgive et stykke kunst på en måde, som ingen i moderne musik før har gjort det," udtaler RZA i et interview med amerikanske Forbes. "Vi laver et enestående samlerobjekt. Det bliver lidt ligesom at eje en egyptisk konges scepter."

Planen er, at når gruppen er færdige med deres kommende turné, vil albummet blive solgt for et millionbeløb.

Forbes har nu fået lov at høre 51 sekunder af albummet, i Marrakech i Marokko sammen med producer Tarik "Cilvaringz" Azzougarh, og samme 51 sekunder kan du høre nedenfor sammen med et interview med Azzougarh, der blandt andet udtaler:

"Det er en konceptplade, hvor du prøver at komme tilbage til fra '93 til '97, den fantastiske tid. Og for at få brødrene ind i den stemning igen, som om de kom lige ind fra gaden, som om de stadig forsøger at overleve og leve af musikken, det er svært ... du prøver at få dem ind i en aggressiv stemning, og beats'ene er aggressive, og, sjovt nok, det trak det ud af dem, beats'ene bestemte, hvordan de performede."

I slutningen af de 51 sekunder kan man høre en sangerinde synge "Wu-Tang, baby! They rock the world!" Forbes-journalisten spørger, om det er Cher, hvilket producer Azzougarh hverken vil be- eller afkræfte, men han antyder kraftigt, at det er et velkendt navn.

Wu-Tang Clan er dog ikke helt så originale, som de tror. I 1983 udgav Jean Michel Jarre albummet "Music For Supermarkets" i kun ét eksemplar. Det var på lignende vis verden rundt, og siden hen er de bånd, det er indspillet på, blevet destrueret. Den nuværende ejer af det ene album købte det efter et biluheld, hvor han vågnede til Jarre-nummeret "Souvenir Of China" spillende fra den maltrakterede bilradio.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA