x

Damon Albarn: Jeg blev forelsket i Sidse Babett

Damon Albarn: Jeg blev forelsket i Sidse Babett

Se en ny billedserie med Damon Albarn i GAFFAs gallerisektion

Damon Albarn er aktuel med det, han selv betragter som sit første soloalbum, Everyday Robots. GAFFA mødte ham i London til en lang snak om det nye album og mange andre emner, blandt andet om danske tv-serier.

– Må jeg lige tilføje, hvor vild jeg er med Borgen (Damon kommer selv spontant ind på emnet, red.). Jeg blev forelsket i Bridget (Sidse Babett Knudsen, red.). Jeg har sagt det tidligere, men min mors familie er oprindeligt fra Danmark, så jeg er meget tiltrukket af det danske. Jeg elsker virkelig Borgen, og jeg ved også, at I har andre superproduktioner som The Killing (Forbrydelsen, red.).

Så har vi denne nye serie Arvingerne, som nok kommer til at hedde The Heirs på engelsk. Fire søskende, som slås over deres mors arv, høj kvalitet og diversitet.

– The Heirs, siger du? Det lyder cool, den skal jeg holde øje med, men jeg må bare sige Borgen, jeg elskede den bare totalt, jeg var sønderknust, da den sluttede.

 

Roskilde

Før vi har set os omkring er det blevet juli, og du spiller på Roskilde Festival…

– Jeg har altid elsket Roskilde. Sidste gang var med Gorillaz, fem dage efter Glastonbury, som ikke var en særlig god oplevelse for mig, delvist på grund af vores tilgang til koncerten. Det var en fejltagelse, jeg kommunikerede ikke med publikum. Jeg tænkte, Gorillaz er anderledes end alt det andet, jeg laver, og det handler ikke om direkte kommunikation, jeg introducerede ikke engang Lou Reed.

Afdøde Lou Reed.

– Ja, nu afdøde Lou Reed. Alle disse utrolige mennesker kom på scenen, og jeg introducerede ikke en eneste en af dem. Publikum er så enormt, at du på en eller anden måde er nødt til at guide dem igennem hver et stadie af, hvad der sker. Ellers kan du ikke forvente, at de fanger det. Men da vi så kom til Roskilde, så ændrede jeg det hele. Det var en kæmpe bekræftelse for mig, den koncert, den var vigtig. Det var et meget signifikant øjeblik for mig i 2010, det fik det hele til at rykke fremad i den rigtige retning.

Det var en super koncert, jeg så den med datter Lulu (og anmeldte den til fem stjerner, men det sagde jeg ikke til Damon, red.)

– Jeg har altid elsket at spille i Danmark, det er noget særligt.

Hvad kan vi forvente I år? Everyday Robots?

– Ja, der vil være denne plade, bandet, The Heavy Seas, de er virkelig cool og fede at se på. Men der vil også være andre ting alle mulige steder fra. Der vil være noget Blur, noget Gorillaz, lidt fra The Good, The Bad & The Queen, måske endda noget Rocket Juice and the Moon. En blanding af alt muligt.

Kommer du og ser Stones?

– Nej, men det bliver selvfølgelig en kæmpe fest.

Læs hele interviewet om blandt andet Albarns image som både arrangant og følsom, om den kunstneriske arv fra forældrene, om hans syn på sin teenagedatters generation og meget mere, i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA