x

Lyt: 11 essentielle i maj

Lyt: 11 essentielle i maj

Metallica – The Lords Of Summer

Når Lars Ulrich ikke er optaget af at reklamere for Gammel Dansk, er han sammen med resten af Metallica i færd med at arbejde på albumopfølgeren til Death Magnetic fra 2008. Hvornår det album rammer gaden, er endnu uvist, men ny musik skal vi ikke snydes for, da metalgiganterne på det seneste både har udsendt et ni minutters Ronnie James Dio-medley under titlen Ronnie Rising samt en otte minutter lang demoudgave af den nye sang The Lords Of Summer.

The Black Keys – Fever

I midten af maj er den amerikanske rockduo The Black Keys klar med deres ottende album Turn Blue. Brian "Danger Mouse" Burton har igen været inde over producerstolen, som han også var på de tre foregående plader Attack & Release, Brothers og El Camino og førstesinglen Fever røg ind som P3's Uundgåelige i uge 15.

Lower – Lost Weight, Perfect Skin

Det er ikke kun Iceage, der har formået at holde udlandets interesse for ny dansk punk i live, også ep-aktuelle Communions har vagt opsigt ud over landets grænser, og det er også for nylig blevet offentliggjort, at Lower har signet til Matador Records og til sommer udsender debutalbummet Seek Warmer Climes, hvorfra Lost Weight, Perfect Skin er førstesinglen.

London Grammar – Devil Inside

I starten af året røg australske INXS' gamle plader igen ind på hitlisterne i hjemlandet og England grundet en ny todelt tv-film om Michael Hutchences liv og død. Hyldesten af INXS stopper dog ikke der, for både Bruce Springsteen og Arcade Fire har fortolket bandet live, og nu følger britiske London Grammar trop, med et cover af hittet Devil Inside. Fortolkningen er indspillet til den nye fjerde sæson af tv-serien Game Of Thrones.

Tomas Barfod – True To You (Feat. Gruff Rhys)

Ud over er være albumaktuel som en tredjedel af WhoMadeWho er Tomas Barfod også snart klar med sit andet album i eget navn. Albummet Love Me følger op på den to år gamle Salton Sea og indeholder blandt andet den nye single True To You med vokal leveret af Super Furry Animals-frontmanden Gruff Rhys.

Jack White – High Ball Stepper

Jack White har for nylig udsendt førstesinglen Lazaretto og titelnummeret fra det kommende andet soloalbum. Men til at ledsage nyheden om det nye album vælger vi White High Ball Stepper, et manisk og elektrificerende instrumentalnummer med danske Margrethe Bjørklund på steelguitar.

The Minds Of 99 – Fuglebur

Først vandt de KarriereKanonen sidste år, så blev de P3's Uundgåelige med Det Er Knud Som Er Død, og den 12. maj er de klar med deres Carsten Heller-producerede (Nephew, Spleen United, Peter Sommer) debutalbum. Blandt albummets højdepunkter er den sprudlende Fuglebur, der lyder som hedengangne Kliché med den afdøde norske komiker Fleksnes som tekstforfatter.

PowerSolo – Boom Babba Do Ba Dabbaz

Den 19. maj er PowerSolo klar med deres sjette album The Real Sound, et album, der beskrives som indeholdende en perlerække af forunderlige sange, som kunne have været one-hit-wonders i 50'erne, 60'erne eller 70'erne. I sensommeren udsendes albummet så igen, denne gang under titlen The Unreal Zound, hvor Malk De Koijn-mixmasteren Tue Track har remixet samtlige sange.

Saint Vincent – Digital Witness (Darkside Remix)

Den elektroniske duo Darkside, bestående af Nicolas Jaar og Dave Harrington, fyldte tidligere på året Pumpehuset til randen med deres space-elektro, og nu har de drysset deres magiske touch ud over NorthSide-aktuelle St. Vincent. Det i forvejen funky nummer Digital Witness er lige blevet en tand mere dansant, og så har Annie Clarks vokal fået en vridetur, så det lyder som snydt ud af næsen på The Knife.

Todd Terje – Johnny And Mary (Feat. Bryan Ferry)

For to år siden udsendte norske Todd Terje et remix af Roxy Music-klassikeren Love Is The Drug, der åbenbart faldt i så god jord hos bagmanden Bryan Ferry, at han var klar til et nyt samarbejde med den norske producer. Samarbejdet er netop udsendt og er en mellow fortolkning af Robert Palmers catchy Johnny And Mary.

Janelle Monáe – Heroes

Der findes snart lige så mange fortolkninger af David Bowies Heroes, som der gør af Leonard Cohens Hallelujah, og nu er der føjet endnu en coverversion til rækken. Denne gang er det nemlig den sprælske soulsangerinde Janelle Monáe, der har klædt Bowies berlinske kærlighedshistorie i elektroniske new wave-klæder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA