x

Sivert Høyem: Jeg spiller ikke uden mønter i min lomme

Sivert Høyem: Jeg spiller ikke uden mønter i min lomme

Norske Sivert Høyem startede sin karriere som frontmand i bandet Madrugada, der blev dannet tilbage i 1992. Efter stor succes i hjemlandet gik trioen dog i opløsning efter guitaristen Robert Burås' død i 2007. 

Efterfølgende har Sivert Høyem haft succes som soloartist og har i alt udgivet fire soloalbum, hvoraf det seneste er "Endless Love" fra marts i år, et album, som GAFFAs Finn P. Madsen har tildelt fem stjerner under overskriften "Norsk mørkemand lader alvoren tale på eminent vis".

Nu kommer nordmanden til Danmark, hvor han den 19. maj giver koncert i Lille Vega og dagen efter, altså den 20. maj giver koncert på VoxHall i Aarhus. Sivert Høyem holdt to koncerter i Danmark sidste år og spillede desuden på Roskilde Festival forrige år. 

Vi har fanget Sivert Høyem for at høre lidt om, hvad vi kan forvente:

Hvordan er det gået i øvelokalet?
- Jeg har et ret stort band. I Norge har vi været otte mennesker på scenen, fordi vi har nogle korsangerinder, og når vi kommer til Danmark er vi seks. Jeg kan godt li' at være velforberedt, så vi har brugt meget tid på at øve – også fordi, at vi spiller sange der strækker sig fra hele min karriere.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?

- Et stort, larmende rockorkester! Og nu spiller vi jo sange fra hele min karriere, så selvom at der selvfølgelig er fokus på det nye materiale, bliver det en meget dynamisk koncert. Jeg kan godt li' at samle sangene lidt i blokke. Hele dagen op til en koncert er jo lidt sådan en slags lang forberedelse, hvor jeg snakker sæt-listen igennem med mit band og gør mig klar.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

- Jeg synger nærmest hele dagen og varmer min stemme op. Men ellers får jeg mig som oftest bare en drink, og så har jeg det sådan, at jeg ikke kan gå på scenen uden at have mønter i min lomme. Et medlem af mit crew har givet mig en norsk krone fra det år, jeg er født, og jeg kan simpelthen ikke spille uden at have den i lommen.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

- Masser af drinks. En flaske rom, rødvin og hvidvin. Helst vin af god kvalitet. Vi drikker ikke, før vi går på scenen. Men når vi kommer af scenen, er det rart at have noget. Vi er et drikkende rockorkester.

Hvad hører I i turbussen?

- Lige for tiden flyver vi mest til vores koncerter, så vi sidder ikke rigtig i en bus. Men når vi skal på vores Europa-turné, kommer vi nok til at lytte til de ting, som vi er nede med til den tid. Det sidste album jeg købte var det seneste album med The War On Drugs, som jeg synes er rigtig, rigtig godt. Det kunne jeg godt forestille mig fik nogle afspilninger i bussen.

Find billetter til koncerten via GAFFA Live. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA