x

Hør ny single fra Kenneth Bager – album på vej

Hør ny single fra Kenneth Bager – album på vej

I dag udgiver den danske dj-veteran, 52-årige Kenneth Bager – der i slut-80'erne var med til at introducere house og den elektroniske musik i Danmark med sine Coma-fester – sin nye single "Amazing". Det er en forløber for albummet "Follow the Beat", som er på gaden 26. maj og bliver Bagers første album siden "Fragments from a Space Cadet 2" fra 2010. Du kan høre sangen nedenfor.

Vi har talt med Kenneth Bager for at høre lidt mere om det nye album. Han fortæller:

– Det er mere rytmisk og club-orienteret end de forrige to album. Der medvirker to sangere, amerikanske Damon Scott, der er stemmen i duoen Storm Queen, og svenske Noonie Bao, som synger på henholdsvis syv og to numre. Damon, som synger på "Amazing", opdagede jeg i forbindelse med, at jeg remixede Storm Queens hit "Look Right Through" – det var sidste år nummer 1 i England i dj'en MK's remix, hans klang mindede mig om New York-club tracks fra begyndelsen af 80'erne. Hans mor spillede i øvrigt med i Earth, Wind & Fire. Jeg spurgte, om han ville være med, og det lykkedes os at få optaget syv numre på fem dage, blandt andet "Amazing".

– Noonie Bao mødte jeg for nogle år siden, og vi har swinget godt sammen lige siden. Hun synger på Aviciis hit "I Could Be the One" og har også vundet en svensk sangskriverpris og har været nomineret til en svensk Grammy. Desuden medvirker den italienske undergrunds-dj Tuccillo på albummet samt et hav af livemusikere.

På albummet kan man også høre Sofie Gråbøl, der bidrager med spoken word-vokal til sangen "What's My Name", som Bager tidligere har offentliggjort.

Kenneth Bager fortæller: – Jeg manglede en vokalist til et nummer om en fredag aften i byen. Jeg er kæmpefan af Sofie, ikke mindst efter "Forbrydelsen", så jeg ringede til hende og hørte, om hun ville være med, selvom hun jo ellers ikke er kendt fra musiksammenhænge. Sofie spurgte, om hun kunne få lov til at høre nummeret først. Jeg sagde, at det kunne hun ikke, men hun kunne komme ned i studiet og prøve at indspille det, og så måtte hun selv bestemme, om det var noget, hun ville udgive. Det gjorde hun så, og allerede efter tre indspilninger sad den lige i skabet, så jeg og min medproducer Thomas Schulz sad med tårer i øjnene over hendes udstråling og levering. Magisk øjeblik.

Skal du også turnere med albummet?

– Ja, det er planen, at jeg tager på en lille Danmarksturné til efteråret.

 

Masser af projekter

Hvad har du ellers lavet, siden sidst du var albumaktuel for fire år siden – ud over at du selvfølgelig har været dj og drevet dit pladeselskab Music For Dreams?

– Ja, jeg var resident dj på Ibiza på Cafe Mambo og lavede 13 Music For Dreams-events dernede sommer sæsonen 2013. Så har jeg startet en mad- og musikfestival sammen med Claus Meyer ved navn Apple Flower Festival på Lilleø ved Lolland, vi er nu på tredje år, og festivalen har været udsolgt hvert år og er det også i år, hvor den afholdes den 31. maj og 1. juni. Jeg laver årligt seks arrangementer på Museum Louisiana, har et ugentligt radioprogram på Ibiza Sonica, afholder mine tre årlige Coma-fester i København, og så har jeg produceret et kommende album med Troels Hammer, som udkommer på Music For Dreams inden længe. Jeg afvikler også for første gang i år en såkaldt Kultur Salon, et projekt hvor jeg blandt andet arbejder sammen med Mikael Bertelsen, hvor forskellige kulturelle genrer mixes – det er i august i år.

Ja, apropos Music For Dreams, så udgav du de første plader med Aura, Giana Factory og Specktors, men de er ikke mere på dit selskab. Hvorfor ikke?

– Det var en blanding af forskellige sammenfald. Jeg skulle lige omstille mig til den digitale verden, og i den proces måtte jeg lade nogle kunstnere gå på grund af omstrukturering, og andre blev signet videre til større internationale selskaber.

Der er kommet en del flere dj's til, siden du begyndte i 80'erne. Hvordan ser du på dagens dj-scene?

– Det er fantastisk, at scenen stadig kan vokse, og måske har vi ikke set andet end toppen af isbjerget – det er blevet en industri på godt og ondt, men der er plads til alle. Nogle af de største EDM-dj's spiller ofte præprogrammede dj-sæt mixet med et veludført show på et udsolgt stadions. Det er der intet galt i, navne som Avicii og David Guetta ligger øverst i pyramiden – det filtrerer så ned … nogle starter måske med Avicii og senere opdager de måske mere undergrundsagtige navne. Begge typer har deres berettigelse.

Er der nogle nye, talentfulde dj's, du synes, man skal holde særligt øje med?

– Jeg er ret vild med Leisure Connection, især deres produktioner og remixes. Der er masser af de nye dj's, der skyder frem, og tiden vil så vise, om de får en karriere.

Hør "Amazing" på WiMP og Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA