x

Morrissey klar med udgivelsesdato

Morrissey klar med udgivelsesdato

Morrissey. Det klinger velkendt og stort. Og det er det også – for vi har med et af rockens største nulevende ikoner at gøre. Sammen med The Smiths var Morrissey trendsætter på den alternative rockscene op gennem 80'erne med skelsættende tekster om religion, sex og det britiske kongehus. Derudover handlede en del af lyrikken – som Morrissey skrev – om følelser, hvad der stred imod "The English Way" i det britiske samfund, hvor facade og følelsesundertrykkelse herskede i bedste velgående. Alt dette pakket ind i en sær anti-rock-lyd skabte det ikoniske band, der herskede fra 1982 til 1987.

Siden The Smiths' endeligt har Morrissey udgivet musik i eget navn. Det første soloalbum (Viva Hate) kom allerede i 1988, og siden er det blevet til intet mindre end yderligere ni studiealbum fra legendens hånd. Specielt med de seneste tre udgivelser You Are The Quarry, Ringleader of the Tormentors og Years of Refusal har han manifesteret sin status og opdateret sin lyd og sangskrivning til højder, der kastede et utal af anmelderstjerner af sig – og nu er der endnu engang nyt på vej.

Således bliver Morrisseys 10. soloalbum lanceret den 14. juli 2014. Albummet, der har fået titlen World Peace Is None Of Your Business, tyder på en stadig politisk aktiv Morrissey og bedyrer desuden nye højder for sangskrivningen. Desuden byder albummet på den velkendte signaturlyd, mens musik og tekst fordrer temaer som humor, drama og længsel.

Med albummet følger også musikvideoer, hvor videoen til "World Peace Is None Of Your Business" er det første i en serie af spoken-word performances instrueret af Natalie Johns og filmet i det legendariske Capitol Studios.

Se Morrissey fremføre titelnummeret live nedenfor:

World Peace Is None Of Your Business, trackliste:

1. World Peace Is None Of Your Business

2. Neal Cassadu Drops Dead

3. Istanbul

4. I'm Not A Man

5. Earth Is The Loneliest Planet

6. Staircase At The University

7. The Bullfighter Dies

8. Kiss Me A Lot

9. Smiler With Knife

10. Kick The Bride Down The Aisle

11. Mountjoy

12. Oboe Concerto


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA