Nyhed

Hiphop til Vanguard Music Festival

Den københavnske festival føjer to navne til sit program

Der er i forvejen lagt op til en mere eller mindre legendarisk fest, når Vanguard Music Festival løber af stablen i år med et program, der bugner af store navne som The Roots, George Clinton & Parliament Funkadelic og Neneh Cherry. Nu tilføjer festivalen to nye navne, og det forbliver i det legendariske med Lord Finesse fra New York og kammer over i det flabede danske med Kidd. 

Lord Finesse har været aktiv som artist og producer siden 1989 og betragtes i dag som én af hiphoppens superproducere. Han satte for alvor streg under sin tilstedeværelse på New Yorks voksende hiphop-scene med sit crew D.I.T.C. - Diggin In The Crates - sammen med Showbiz & AF og Diamond D. Senere medlemmer inkluderede bl.a. Fat Joe, O.C. og Big L.

I 1994 hjalp Lord Finesse Notorious B.I.G. på dennes debut "Ready To Die" ved at producere nummeret. Den var med til at skabe ny interesse for East Coast-rap, som på det tidspunkt var blevet fortrængt af West Coast-lyden. 


På Vanguard spiller Lord Finesse med vennen Large Professor. De har tidligere bakket hinanden musikalsk op, og koncerten forventes at blive et mix af begge artisters numre. Bag dj-pulten under koncerten er Boogie Blind.

Der er kommet nye toner fra Kidd, siden han brugte sendetid på fjernsynet til at trække sig tilbage fra musikbranchen, så helt alvorligt var det nok ikke ment. Indtil videre har vi fået to singler fra hans kommende album, "Kiddæssancen", der udkommer den 19. maj, "Brunt Øje" og senest "Ryst Pagne", som blev filmet i L.A. og viser, at Kidd ikke har glemt at være flabet på vanlig charmerende manér. 

Om sidstnævnte fortæller Kidd: "Det er en sang om penge. Handler om at bruge penge uden at tænke over, hvor mange penge, man bruger. Bare have det sjovt og ikke tage det hele alt for alvorligt. Livet er kort, og det skal leves."


Vanguards program byder i forvejen på navnene The Roots, Babyshambles, Method Man & Redman, Little Dragon, The Pharcyde, Choir of Young Believers, DâM-FunK, Death, Neneh Cherry with RocketNumberNine, Large Professor og George Clinton & Parliament Funkadelic.

Festivalen lover mere, så følg med og se, hvad det bliver til. Det hele løber af stablen den 1. og 2. august på Søndermarken i København. Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live.

Lad os skrue tiden tilbage og høre et stykke Lord Finesse-produceret Notorious B.I.G.:  

ANNONCE