x

Hank Marvin på afskedsturné

Hank Marvin på afskedsturné

Den legendariske guitarist runder de 60 år på søndag d. 28. oktober og har i den forbindelse valgt at gå på efterløn - om man så må sige - i hvert fald som optrædende musiker.

Hank Marvin har dog tænkt sig at slutte sin live-karriere med manér og tager derfor på en afskedsturné, der også vil bringe ham forbi Danmark. Det sker i april 2002.

Hank Marvin blev allerede som teenager medlem af Cliff Richards band The Drifters, der hurtigt blev til The Shadows, som fik stor succes. Både med Cliff Richard og uden, i form af instrumentalnumre med Marvins karakteristiske guitarlyd i front.

The Shadows huskes især for gennembrudshittet "Apache" fra 1960, som blev startskuddet til Shadows’ 33-årige levetid.

Efter opløsningen af The Shadows har Hank Marvin udgivet fire soloalbum. Et nyt er undervejs. Det får titlen "The Guitar Player" og udkommer i begyndelsen af det nye år og byder på guitarversioner af hits som Roberta Flacks "Killing Me Softly", Eagles’ "Hotel California" og Beatles’ "Eleanor Rigby".

Hank Marvin optræder følgende steder: Torsdag d. 4. april: Trommen, Hørsholm. Fredag d. 5. april: Musikhuset, Århus. Fredag d.12. april: Ringsted Kongrescenter. Lørdag d.13. april: Tinghallen, Viborg. Søndag d.14. april: Falkoner Teatret, København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA