x

Searching for Sugar Man-instruktør begik selvmord

Searching for Sugar Man-instruktør begik selvmord

Nyheden fra i morges er opdateret med seneste info

Den Oscar-vindende svenske filminstruktør Malik Bendjelloul er død, kun 36 år gammel. Det skriver blandt andre Aftonbladet.

Filmskaberen bag den roste musikdokumentarfilm "Searching for Sugar Man" døde pludseligt tirsdag aften, og det skal være sket i Stockholm-området.

Jeg kan bekræfte, at min bror er død. Familien ønsker at blive ladt i fred i deres sorg, siger bror Johar Bendjelloul til Aftonbladet. Han tilføjer, at der var tale om selvmord, og at filminstruktøren havde været deprimeret i den seneste tid.

Malik Bendjelloul var journalist, filminstruktør og tidligere barneskuespiller. Hans store gennembrud kom med dokumentarfilmen "Searching for Sugar Man", der fik en Oscar for bedste dokumentarfilm i 2013. Filmen handler om den amerikanske sanger og sangskriver Sixto Rodriguez, der inden filmen næsten var gået i glemmebogen, men fik en kraftig revival oven på "Searching for Sugar Man". I august sidste år spillede han på Vanguard Music Festival i København.

"Searching for Sugar Man" er blevet set af over en halv million biografgængere i Sverige og er den mest sete svenske dokumentarfilm nogensinde. Også herhjemme var den en stor succes.

Hør Rodriguez med "Sugar Man":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA