x

Plant vil ikke lyde som Daft Punk

Plant vil ikke lyde som Daft Punk

Når det kommer til musikken, er den tidligere Led Zeppelin-forsanger kvalitetsbevidst. Han går ikke på kompromis med sin muse. Han har således i år atter afvist en gendannelse af Led Zeppelin - på trods af adskillige opfordringer fra tidligere bandmedlemmer og fans verden over - og senest har hans tidligere musikalske samarbejdspartner Alison Krauss også fået et nej tak. Det fortæller Plant til amerikanske Rolling Stone Magazine.

Den amerikanske sangerinde, der normalt står i front for bluegrass-gruppen Union Station, foreslog for nylig Plant, at de skulle forsøge at lave et nyt album. De har tidligere haft stor succes med albummet "Raising Sand", der udkom til en fem stjerners anmeldelse i GAFFA i 2007. Senere tiltag til et opfølgende album er blevet skrinlagt, da Plant ikke følte, at sangene levede op til de tos standard. Dog havde Krauss et dristigt forslag, som man kunne mistænke ville falde i den eklektiske sangers smag.

- Alison ringede til mig for seks uger siden. Hun sagde, "Skal vi ikke lave et nyt album sammen? ... Men den skal lyde som Daft Punk." Jeg sagde, "Alison, gæt mit svar.", fortæller Robert Plant. - Daft Punk? Vi kan godt tage på restaurant med Nile Rodgers, men det er også det.

Således er der ikke noget nyt på tegnebrættet fra Krauss og Plant. I 2009 opgav de at indspille et nyt album, fordi de helt rigtige, magiske sange manglede.

- Producer Daniel Lanois og jeg skrev en fem sange på to-tre dage oppe i Silver Lake. De var ret gode, men de lod ikke meget til overs for et vokalt samarbejde, så jeg tog dem tilbage igen, forklarer Plant. 

Han udgav efterfølgende albummet "Band of Joy" i 2010, som høstede fem stjerner af GAFFAs Finn P. Madsen. Han konkluderede: "Band Of Joy viser Robert Plant som en fantastisk fortolker, der med indlevelse formår at gøre det velvalgte materiale til sit eget." Dernæst dannede Plant sit nye band, The Sensational Space Shifters, som han planlægger at udgive et album med.

- Det er et album i samarbejdets tegn, men det er meget knasende og beskidt, meget vestafrikansk og meget Massive Attack-agtigt. Jeg synger og råber oven på al larmen, fortæller Plant. 

Hvis du vil have en ide om, hvordan det kommer til at lyde, kan du måske få en smagsprøve, når Robert Plant & The Sensational Space Shifters gæster Den Fynske Landsby i Odense torsdag den 19. juni. Billetter til koncerten er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

Det er svært at forestille sig, hvad Alison Krauss havde i tankerne med sit forslag. Måske man kan danne sig et indtryk, hvis man afspiller de to nedenstående musikvideoer samtidig? Eller måske det bare bliver tilfældig larm, og man bliver klogere på, hvorfor Plant på forhånd havde nej-hatten på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA