x

Ingen Stones-penge til velgørenhed

Ingen Stones-penge til velgørenhed

Forventningerne til Rolling Stones-koncerten i Horsens var store, og for de flestes vedkommende blev de indfriet til fulde. Men i Børnecancerfonden sidder man ikke tilbage med samme tilfredshedsfølelse, som man gør hos arrangørerne.

Hos fonden havde man nemlig sat næsen op efter et klækkeligt beløb, efter at regnskabet var gjort op efter koncerten. Koncertarrangørerne havde nemlig modtaget en momsfritagelse, fordi koncertens overskud skulle gå til kræftsyge børn.

Men ifølge DR gik regnskabet påfaldende nok i nul, hvilket betyder, at der ingen penge er til fonden, og momsfritagelsen derfor pludselig kommer til at minde om statsstøtte.

Dette forarger flere eksperter, og Winnie Johansen, lektor i ledelseskommunikation ved Handelshøjskolen i Århus, udtaler til DR:
"Vi ser tit virksomheder, som f.eks. koncertarrangører, der stiller løfter om, at nogle af de penge, man tjener, vil gå til et velgørende formål, og så er der jo klare forventninger i offentligheden om, at man så også lever op til sine løfter. Det handler ikke kun om forretninger, det handler også om etik."

GAFFA har forsøgt at få en kommentar fra hovedarrangøren, direktør for Horsens Ny Teater, Frank Panduro, men det er ikke lykkedes, da han sidder i møde hele formiddagen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA