x

Rolling Stones på 40-års jubilæumsturné

Rolling Stones på 40-års jubilæumsturné

Efter flere måneders rygter har Rolling Stones nu annonceret, at de tager på en verdensturné for at fejre deres 40-års jubilæum næste år, skriver vh1.com.

De to hovedkræfter i gruppen, forsanger Mick Jagger og guitarist Keith Richards, mødte hinanden allerede i folkeskolen i 1950’erne. Rolling Stones startede med at spille sammen i 1962 og udgav i 1964 deres første to album, "England’s Newest Hitmakers/The Rolling Stones" og "12 x 5", der gav dem hits som "Not Fade Away" og "Time Is On My Side" - i øvrigt begge coverversioner, af hhv. Buddy Holly og Norman Meade.

På daværende tidspunkt bestod gruppen af Jagger, Richards, guitarist Brian Jones, bassist Bill Wyman og trommeslager Charlie Watts. Resten er som bekendt historie, og Rolling Stones har eksisteret uafbrudt siden, trods udskiftninger, soloprojekter og Brian Jones’ mystiske druknedød i 1969.

For tiden er der ikke nærmere detaljer om Rolling Stones’ kommende verdensturné. Gruppen vil næppe udgive et nyt album inden touren, men vil formodentlig gå i studiet bagefter.

Til gengæld udgiver Mick Jagger d. 20. november sit nye soloalbum "Goddess In The Doorway". I næste nummer af GAFFA bringer vi et eksklusivt interview med Jagger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA