x

Stones-overskud slugt af skat

Stones-overskud slugt af skat

Erik Munk, formand for Musikforeningen Eigils, der står bag Stones-koncerten, udtaler i dag til Nyhedsavisen, at der var et overskud efter koncerten med Rolling Stones i Horsens.

Men ifølge Erik Munk dukkede der få dage før koncerten fire skatteinspektører op med en forklaring om, at Skattevæsenet havde ændret nogle procedurer, så der nu skulle betales moms af dele af regnskabet.

Det betød, at arrangørerne fik en uventet skatteregning på 1,9 millioner kroner, der gør det umuligt for dem at give penge til Børnecancerfonden. Til Nyhedsavisen udtaler Erik Munk: "Vi ville da hellere have givet pengene til Børnecancerfonden end til skatteminister Kristian Jensen. Momsfritagelse er derfor en by i Rusland for os".

Koncerter og andre kulturelle arrangemeter, hvor overskuddet går til velgårende formål, er fritaget fra moms. Men Munk mener at reelt "bliver momsen sneget ind ad bagvejen", og han forstår udmærket, at der er skuffelse hos Børnecancerfonden.

"Jeg vil da også blive skuffet, hvis jeg var blevet stillet penge i udsigt og ikke fik dem, men efterhånden betaler vi så meget moms ad andre veje, at der ikke er penge til velgørende formål. Desuden betyder det også, at billetpriserne kan stige. For den ekstra udgift, vi har til moms, må vi jo hente andre steder," siger Erik Munk altså til Nyhedsavisen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA