x

St. Vincent til Danmark – alligevel

St. Vincent til Danmark – alligevel

I sidste uge aflyste hun sin planlagte koncert på NorthSide af logistiske årsager, men nu er der revanche fra St. Vincent, der i stedet besøger både Aarhus og København til efteråret, nærmere betegnet 2. november på VoxHall og 5. november i Store Vega. Bemærk, at hun spiller på VoxHall 2. november og ikke den 4. november, som koncertarrangøren Beatbox fejlagtigt oplyste til GAFFA tidligere på formiddagen.

Sangerinden, sangskriveren og guitaristen St. Vincent, der lyder det borgerlige navn Annie Clark, har gennem en lang karriere spillet med navne som The Polyphonic Spree, Sufjan Stevens og Bon Iver, ligesom hun solist – og i et enkelt tilfælde sammen med David Byrne – har udsendt plader under navnet St. Vincent. Hun spiller skæv, sofistikeret og dog iørefaldende poprock med skarpe guitarriff og en stor og nuancerig stemme.

St. Vincent solodebuterede i 2007 med albummet "Marry Me" og har i alt udgivet fire soloalbum, senest det meget roste "St. Vincent" fra februar i år. Et album, GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann tildelte fem stjerner under overskriften "Annie Clark begår nyt medrivende sammensurium af dybt kreative impulser".

I 2012 udgav St. Vincent desuden albummet "Love This Giant", der er skrevet og indspillet i tæt samarbejde med David Byrne, hvor den 30 år yngre St. Vincent tydeligt har udfordret og inspireret den gamle Talking Heads-frontmand – og omvendt. Sidst St. Vincent gæstede Danmark, var da netop også sammen med David Byrne i Falconer Salen i august 2013, hvor GAFFA gav fem stjerner og kaldte oplevelsen for "Tæt på gigantisk".

Forsalget til koncerterne starter på onsdag den 21. maj kl 10:00 via VoxHall.dk og Billetlugen.

Se musikvideoen til St. Vincents "Digital Witness":

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA