x

Vinderen af Emergenza er fundet

Vinderen af Emergenza er fundet

Lørdag aften fandt finalen i den danske afdeling af den internationale talentkonkurrence Emergenza sted i et fyldt Store Vega i København. Vinderne blev det fynske band Blue Machines, og her et par dage efter har vi fået nogle udtalelser fra det stolte band. 

"Det var den største oplevelse nogensinde. Det var fantastisk," udtaler trommeslager Nicolai Bicher. "Det havde vi ikke regnet med. Juryen sagde, at der var no doubt about it. Det skulle bare være os. Vi havde bare nerven, energien, der holdt publikum i gang."

Nu gælder det Stockholm og den skandinaviske finale, der afvikles søndag d. 1. juni. Her skal der findes to bands, der skal videre til den internationale finale. Den finder sted til Taubertal Festival i Tyskland i august.  

Blue Machines går på Oure Kostgymnasium, hvor også 2011-vinderne, LSD on CIA, er dimitteret fra. LSD on CIA har for nyligt udgivet deres debutalbum i Tyskland, Østrig og Schweiz.

"Grunden til, at jeg tror, Oure er et af de bedste steder at forberede sig til en karriere i musik, er, at man i tre år virkelig kan fordybe sig i musik på den måde," fortæller forsanger Mikkel Konyher om tiden på Oure Kostgymnasium.

Blue Machines startede i 2012, da Nicolai Bicher gik i 1.G. Sammen med klassekammeraten Mika Fleischer (keyboard) og den daværende 3.G'er Mike Wind (sang og guitar) blev de inspireret af indierockens attitude og dybden fra electro-musik, og bandet blev skabt.

"Skolen har betydet så sindssygt meget," siger Nicolai Bichel.

"Det er alt fra lån af udstyr til udsættelse på afleveringer i pressede perioder. Til vores fynske koncerter har skolen arrangeret buskørsel, så vores venner kunne komme med og se os."

Forsanger og guitarist, Mike Wind afsluttede 3.G sidste sommer, men har siden besøgt skolen hyppigt for at øve med bandet. Til sommer starter han på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Lige nu gælder det dog den skandinaviske finale i Emergenza.

"Vi skal bare øve og øve og øve. Men vi har lige aftalt, at vi holder næste weekend fri. Vi har øvet non stop i så lang tid, så vi skal også lige have en pause. 1. juni kører vi til Stockholm i en minibus, og forhåbentlig har vi nogle venner med," slutter Nicolai Bichel.

En sejr i den internationale finale af Emergenza kan sætte gang i en solid karriere. I 2011 vandt norske Envy – nu kendt som Nico & Winz – den internationale finale i Taubertal i Tyskland, og de har siden haft solide hits i Skandinavien som "Am I Wrong?" og "In Your Arms". For nylig udkom "Am I Wrong?" i USA, og ifølge norske Dagbladet solgte sangen 93.000 eksemplarer i USA på en uge i begyndelsen af maj. I 2011 blev danske LSD on CIA i øvrigt nummer to i den internationale finale, ligesom Waldo & Marsha blev det i 2010.

Hør Blue Machines på BandCamp

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA