x

Hør seks vanvittige The Smiths-covers

Hør seks vanvittige The Smiths-covers

Miley Cyrus er langtfra den eneste, der har kastet sig ud i at dække The Smiths' bagkatalog. I anledning af at den amerikanske sangerinde forleden gav sine fans i Belfast en opvisning i, hvordan "There Is A Light That Never Goes Out" også kan lyde, har vi samlet seks andre eksempler. Se dem her.

Afhængig af personlig smag kan smagsløgene komme på prøve. Det går fra det skønne til det direkte meningsløse, når blandt andre Radiohead, J. Mascis og Dum Dum Girls kaster sig ud i Morrisseys evne til melankolsk lyrik og Johnny Marrs ekvibrillistiske guitarspil. 

Radiohead - The Headmaster's Ritual

Bandet fremfører sangen under en webcast fra deres hjemmeside i 2007. Thom Yorkes inderlige hovedrysten til bandets flotte gengivelse er tæt på ren magi. 

J Mascis - The Boy With The Thorn In His Side

Hvordan lyder et godt cover? Vi ønsker at tro, at det handler om at give sangen sit eget personlige touch. Det vil sige, at det skal lyde som originalen, men alligevel afvige bare en lille smule, uden at det lyder fortænkt. Heldigvis er det noget J. Mascis fra Dinosaur Jr. har stor føling med.

Dum Dum Girls - There Is A Light That Never Goes Out

En to tre fire og lige på. Noget i den retning. Dum Dum Girls kan meget vel have lavet historiens bedste The Smiths-cover. Simpelthen bare fordi, de ikke har overtænkt det og bare gjort det. "Lad os bare gøre det og så skal det nok gå i spænd!", må det have lydt i øveren.

VV Brown – This Charming Man

VV Brown har truffet nogle mærkværdige karrieremæssige beslutninger. Til at begynde med beskæftigede hun sig med skamløst radiovenlige popsange, men på det seneste er hun sunket ind i et slags Austra-mørke. Ganske interessant egentlig. Dette cover er på den måde tidstypisk for VV Brown. Det betyder også, at du enten elsker eller hader det.  

Everything But The Girl – Back To The Old House

En helt nedbarberet version af "Back To The Old House". Tracy Horns karakteristiske stemme kun ledsaget af en akustisk guitar. Hvorfor gøre det sværere, end det er?

Bow Wow Wow – I Started Something I Couldn't Finish

Endnu et bud, der potentielt set kan få kaffen til at sætte sig fast i halsen. Bow Wow Wow giver os her en frisk, funky version af "I Started Something I Couldn't Finish". Godt eller dårligt? Lækkert eller smagsløst? Det er svært at sige. Vanvittigt? Absolut.

Skulle du brænde inde med nogle lignende eksempler på covers af The Smiths, skal du føle dig fri til at dele dem i kommentarfeltet her forneden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA