x

Hør Pharrells hitskabelon

Hør Pharrells hitskabelon

Hvordan gør han det, ham Pharrell Williams, hvordan skriver han gang på gang et hit? Der er jo ingen tvivl om, at den begavede producer/sanger selvfølgelig anvender en skabelon. Det gør sig som oftest gældende i popmusik, at den netop følger en formel - som man kan vælge at drille med, men ikke nødvendigvis afvige fra. Bloggen Discopop har lavet en lille undersøgelse af Pharrells bagkatalog, og de kan nu rapportere, at hans sange starter på akkurat samme måde. Hør med her forneden og vurder selv.

Nu skal det selvfølgelig ikke skydes Pharrell i skoen, at han mangler kreativitet og ikke kan skrive en fængende intro. Man kan måske med et mere flatterende begreb tale om, at han har en "signaturlyd". Den består i, at hver sang tælles ind af et hurtigt fire-slags loop. Beatet figurer i dette års store hit "Happy", ligeledes i sidste års hit "Blurred Lines" og helt tilbage til "Right Here (Human Nature Remix)" af SWV i 1993. 

Måske det er nøglen til Pharrells hitlistesucces? En signaturlyd, et genkendeligt element, som straks nummeret går i gang afslører ophavsmanden, er at betragte som en væsentlig bedrift. Især når det er knyttet til en stribe af hits. Signaturlyden kommer dermed til at fungere som et kvalitetsstempel. Og det er der mange andre kunstnere end Pharrell selv, der har nydt godt af - lige fra Kelis og Snoop Dogg til Frank Ocean og Jay-Z.

Knap så kreativt og signatur-agtigt var anklagerne om, at Pharrell har tyvstjålet ideen til sin "Happy"-musikvideo fra danseren Anne Marsen. GAFFAs læsere bidrog til debatten, hvor langt de fleste godt kunne se ligheden, men en stor portion også mente, at det blot kunne være en tilfældighed. Overordnet var den mening, at Pharrell i hvert fald nok havde fået bare lidt flere views med sin musikvideo end Marsen med sin dansevideo.

Pharrell tager på turné med sit seneste album "G I R L", som modtog fuldt hus, seks stjerner, af GAFFAs Sohail Hassan under overskriften "Velfortjent verdens største lige nu." I den anledning kommer han også forbi Forum i København den 12. september.

Billetsalget til koncerten starter fredag 23. maj kl. 10.00 via livenation.dk og billetnet.dk. Der vil være Coop og Jyske Bank presale fra torsdag 22. maj kl. 13.00 og 20 timer frem.

Tæl ind med Pharrell her:   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA