x

I aften kan du se Oh Land i biografen

I aften kan du se Oh Land i biografen

Den danske singer-songwriter og producer Oh Land har fået sin første filmrolle i Kristian Levrings western "Salvation", og i aften har filmen dansk premiere.

Oh Land, med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, har vist sig at være er en yderst produktiv dame. Siden 2008 har hun udgivet de tre studiealbums, "Fauna" (2008), "Oh Land" (2011) og "Wish Bone" (2013). Herudover fortæller hun til Børsen, at "jeg har allerede skrevet 13 nye numre, så jeg er parat til et nyt album". Og nu er hun altså også klar til at indtage scenen i sin debut som skuespiller.

I westernfilmen "Salvation", som er produceret af Zentropa, spiller Oh Land over for den erfarne og efterhånden internationalt kendte Mads Mikkelsen. Hun har tidligere spillet en lille rolle i filmen "Hvid nat", men denne gang er både rollen og produktionen større, og filmen har ført hende den prestigefyldte filmfestival Cannes, hvor filmen blev præsenteret.

Oh Land er dog ikke ukendt over for det store udland. Siden 2010 har hun været bosat i Brooklyn, New York, og i forbindelse med udgivelsen af hendes andet album har hun optrådt på flere amerikanske talk-shows. Hun kom blandt andet forbi det prominente Late Show med David Letterman 2. marts 2011, hvor hun opførte "Sun of a Gun".  

I aften kan du altså opleve Oh Land i de danske biografer, når hun gør den som skuespiller. Og hvis du er interesseret i at følge lidt mere med i sangerindens karriere, så har hun til Børsen luftet et nyt koncept omkring udgivelsen af den mulige kommende udgivelse: "Denne gang overvejer jeg en helt ny måde at lancere det på, nemlig ved at lade mine fans stemme om, hvilke numre, der skal på. Jeg har ikke alt på plads endnu, men I skal nok høre mere snart".

Hør "Sun of a Gun":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA