Fire danske musikere modtager hver knap en million

Fire danske musikere modtager hver knap en million

267 legater er af Legatudvalget for Musik under Statens Kunstfond blevet fordelt til udvalgte komponister, sangskrivere og lydkunstere i Danmark. Udvalget har i år modtaget 754 ansøgninger om arbejdslegater og -stipendier der dækker hele musikområdet.

Fire kunstnere har været særligt heldige, da de hver er blevet tildelt et treårigt arbejdsstipendium på i alt 855.000 kroner hver. Statens Kunstfonds pressemeddelelses overordnede begrundelse for valget af netop disse fire er, at de "i særlig grad repræsenterer en stærk kunstnerisk-musikalsk intention, der overbeviser om sin nødvendighed. De fire er:

  1. Kira Skov (1976), sangskriver og sangerinde. Læs udvalgets motivation.
  2. Bjørn Christiansen (1975), komponist, også kendt som Bjørn Svin. Læs udvalgets motivation.
  3. Hugi Gudmundsson (1977, Island), komponist. Læs udvalgets motivation.
  4. Søren Kjærgaard (1978), jazzmusiker og komponist. Læs udvalgets motivation.

De resterende 263 legater er blevet givet som hovedsageligt mindre arbejdslegater blandt de mange ansøgere. Nogle af disse kunstneres tilskud er begrundet i deres "fællesskabende arbejde i bands og andre orkesterkonstellationer." I alt 11,6 mio. kr er af udvalget blevet uddelt til legater og –stipendier i år.

Udvalgsformand Peter Bruun udtaler, at "tilskudsmidlerne er begrænsede, og udvalget har måttet foretage en hård prioritering blandt de mange hovedsageligt professionelle og kvalificerede ansøgere. Samtidig er musik en meget bred og mangfoldig kunstart. Uddelingen udtrykker udvalgets ønske om at afspejle denne bredde og mangfoldighed."

Hør de fire heldige kunstnere: 

Kira Skov med "When We Where Gentle"

Bjørn Svin (alias Bjørn Christiansen) med "Mer Strøm#2"

Hugi Gudmundsson med "Lux" 

Søren Kjærgaard med "Beryllic Bell"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA