x

Universal lægger sag an mod MySpace

Universal lægger sag an mod MySpace

Universal Music Group lagde ifølge CNN fredag sag an mod MySpace på vegne af deres kunstnere for brud på copyright-reglerne.

I sagsanlægget anklager Universal MySpace for ulovligt at tillade deres brugere at uploade materiale beskyttet af copyright-reglerne, og ved at formatere videoklip, så andre brugere kan se dem, er sitet med til at bryde reglerne.

Sagsanlægget kommer efter flere måneders forhandlinger mellem de to selskaber, der brød sammen i sidste uge. Universal hævder blandt andet, at man fra MySpace ulovligt kan lytte til musik med kunstere som Jay-Z og Gwen Stefani, og at musik gøres tilgængeligt, før musikken udsendes officielt, og derfor vil selskabet nu have en erstatning på 150.000 dollars.

MySpace har dog gjort noget for at stoppe upload af beskyttet materiale. Samme dag som sagsanlægget blev indleveret, lancerede MySpace et værktøj, der skal gøre det lettere for rettighedshavere at fjerne uautoriseret materiale.

MySpace har siden beskrevet sagsanlægget som ubegrundet, og siger, at stedets procedurer for at fjerne ulovlige downloads lever op til reglerne omkring digitale rettigheder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA