x

Tre spirende post-punk-bands besøger Aarhus og København

Tre spirende post-punk-bands besøger Aarhus og København

Københavnske Everything That Rises (billedet), Skinny Violet og aarhusianske Morgan Square har valgt at samles om to fælles koncerter på tværs af deres byer. Først er det Backstage i Aarhus, som den 22. maj skal indtages, herefter er det den 24. maj Københavns tur til at blive blæst igennem, når Warehouse 9 åbner dørene op for en aften i noiserockens tegn.

De tre bands er alle spirende inden for den danske alternative musikscene, og koncerterne præsenterer således tre spændende bud på Danmarks up-coming støjrockere.

Everything That Rises er karakteriseret som "når punk går noise". Den støjende duo har hermed skabt fornyet originalitet til det alternative lydbillede med den såkaldte noise-punk-genre. Det er hårdt, hurtigt og tight, og bagmændene bag er Heine Tegtmeier og Piet Breinholm, der hver især tidligere har været en del af henholdsvis 18th Dye, Government, Metal Ghost, Sune Rose Wagner, The First Waltz og Nikolaj Nørlund. I starten af 2013 besluttede de to musikalske sjælevenner at starte fællesprojektet Everything That Rises, som består af alternativ punk og noise baseret på enkle hooks og vild energi fra én guitar, ét trommesæt og to vokaler. Allerede ved årets udgang stod duoen klar med 11 færdigproducerede sange, der er inspireret af forliste forhold og andre mareridt.

Se videoen til Everything That Rises' "She's a Razor"

Skinny Violet er ligesom Everything That Rises fra København og fremstår her som byens nye garage-rock-duo. Tag ligefrem, tung, skramlet lyd, utvetydige tekster og spil det derefter højt. Bandet startede for blot få måneder siden, og allerede ugen efter deres første koncert blev den støjende duo spillet på radiostationen P6 Beat for første gang. Her gav radioværterne bandet prædikatet "The White Stripes' onde tvilling", da de spillede sangen "Fuck My Friends".  Bag Skinny Violet står efterhånden erfarne, danske rockkræfter i form af trommeslager Ulf Hove og sangerinde og guitarist Amalie Kruse. Publikum kan på miniturnéen her forvente en energisk og smadret oplevelse, når de to garagerockere går på scenen.

Se videoen til Skinny Violets "Wrong Direction"

Morgan Square giver 60'ernes psykedeliske æra skylden for deres sammenhold, som gennemsyrer bandets musik i et tekst-univers om hypnotiserende verdner.  Med referencer til The Doors og slut 60'ernes beatbands driver Morgan Squares maskinrum (bas, guitar, orgel og tromme) deres ekstatiske forsanger frem i lyset. Med smil på læben og entusiasme forføres lytteren ufortrødent ind i det psykedeliske univers, hvor Morgan Square befinder sig bedst. Morgan Square holder til dagligt til i Aarhus, og er for tiden i gang med deres debut-ep, der forventes ude til efteråret.

Se videoen til Morgan Squares "Yelling"

Ved at tage fra det bedste af både Københavns og Aarhus' undergrund er målet at sætte fokus på nogle af Danmarks mere ukendte støjperler og give publikum på tværs af hovedstaden og Aarhus en helstøbt rockoplevelse.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA