x

Hør Suspekt med skarpladte skydere på ny single

Hør Suspekt med skarpladte skydere på ny single

Suspekt har haft en fest i Los Angeles, hvor blandt andet deres arbejde på Kendrick Lamars album "Good Kid, M.A.A.D City" sendte dem til årets Grammy-uddeling. I studiet har de også haft tid til at arbejde på deres eget og kan nu annoncere et nyt album, der udkommer den 8. september. Singleforløberen "Søn af en Pistol" er ude nu, og du kan høre den i WiMP og Spotify her forneden.

Singlen "Søn Af En Pistol" er indspillet i Los Angeles i bandets managers studie (Mintroom), hvor blandt andre Schoolboy Q og Kendrick Lamar også tidligere har indspillet. Suspekt fortæller om arbejdet:

"Det har været én stor legestue at være derovre, og det har givet en meget kreativ og løssluppen stemning. Nummeret Søn Af En Pistol er en sang, der er bundet op om en hel masse forskellige vanvittige tanker og billeder, som er klasket sammen, man kan kalde det kaptajnens gryderet, med cocktailpølser og alt godt fra havet."

Alt godt fra havet måske, men "Søn af en Pistol" finder Suspekt tilbage i fin, legesyg form. Det karakteristiske flow er på plads sammen med det sædvanlige hårde billedsprog - der har sågar sneget sig en reference til Missy Elliott ind. Stærke sager som altid, når Orgi-E/Klam Fyr, Bai-D/Duggi Monster og Rune Rask stikker hovederne sammen.

Suspekt fejrer albumrelease allerede den 6. september, hvor de for første gang indtager Albertslund Musikteater - blot få hundrede meter fra hvor det hele startede. Koncerten forløber i to dele. Først bliver det nye album opført i sin helhed, og dernæst følger et rent greatest hits-set, hvor hele karrierens bagkatalog bliver besøg. 

Suspekt har huseret siden 1999, hvor de udgav albummet "Suspekt". Siden udgav de "Ingen Slukker The Stars" (2003), "Prima Nocte" (2007), og sidst albummet "Elektra" fra 2011. Sidstnævnte gik rent ind herhjemme. Det strøg ind på den danske hitlistes førsteplads, opnåede guld-status og blev P3s Ugens Uundgåelige. GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr var med på beatet og tildelte "Elektra" fem stjerner for sit modige forsøg ud i en ny lyd. Hun skrev:

"Suspekt lægger ikke skjul på, at de godt kan lide at provokere og prøve nyt. På dette fjerde album viser de, hvorfor de kan blive ved. De kan noget – og de tør noget."

Hør "Søn af en Pistol" i WiMP eller Spotify her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA