x

Coldplay er årets hurtigst sælgende

Coldplay er årets hurtigst sælgende

Med sit album "Ghost Stories" er Coldplay røget direkte ind på førstepladsen på den britiske hitliste Official Albums Chart og har solgt 168.000 eksemplarer siden albummets release sidste mandag den 18. maj. Hermed er det succesfulde orkesters sjette udspil af Official Charts Company blevet udnævnt til at være det hurtigste sælgende album i 2014 i Storbritannien. 

Dette har resulteret i, at Michael Jacksons posthumt udgivne album "Xscape" har måttet afgive sin førsteplads og i stedet indtage andenpladsen. Hermed bliver "Ghost Stories" intet mindre end Coldplays sjette nummer-ét-album i træk på Official Albums Chart.  

Det britiske rockband kan med sine seks førstepladser roligt konstatere, at de har vind i sejlene, hvilket deres 11,1 millioner solgte album alene i Storbritannien fra og med debuten "Parachutes" fra 2000 også vidner om.

En medvirkende faktor til det gode salg kan være, at kun to af sangene fra albummet i skrivende stund findes på Spotify.

Af andre nye kunstnere på Official Albums Chart kan nævnes det genfunde samarbejde mellem Paul Heaton og Jacqui Abbotts med deres udspil "What Have We Become" på nummer tre. Disse to herrer er tidligere bandmedlemmer af den engelske rock-pop-gruppe The Beautiful South, der gik i opløsning i 2007. I anledning af 20 års jubilæet for Oasis' "Definitely Maybe" er dette album blevet genudgivet, og du vil kunne finde dette på en femteplads.

Hør førstesinglen fra "Ghost Stories": 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA