Nyhed

Lostprophets-medlemmer: Vi vil aldrig tale med Ian igen

Det nu opløste bands resterende medlemmer slikker stadig sårene oven på forsangerens pædofili-dom

Lee Gaze, Karen Ruttner, Mike Lewis, Luke Johnson, Jamie Oliver og Stu Richardson har alle én ting til fælles. De kender Ian Watkins (midtfor på billedet).

Ian Watkins klinger måske knap så velkendt i dine ører – eller også klinger det uhyggeligt velkendt. Han var forsanger i den walisiske rockgruppe Lostprophets og blev i slutningen af 2013 dømt for omfangsrige pædofilianklager samt medvirken til og distribution af børneporno.

Den makabre sag har trukket dybe spor i den walisiske rock-bevidsthed og førte næsten øjeblikkeligt til opløsning af det resterende band Lostprophets, der ikke kunne se sig selv lave musik under dét navn som nu både klingede af rock og pædofili.


Men den nu hedengangne forsanger Watkins har erkendt sig skyldig i en lang række af de skræmmende anklagepunkter og er blevet dømt 29 års fængsel, slikker de gamle bandmedlemmer stadig sårene. Ifølge musiksitet NME har flere af drengene – måske ikke så overraskende – udtalt, at de aldrig vil have kontakt til Watkins igen. Eks-guitarist Mike Lewis siger, at han har tænkt længe over det, men at han ikke har nogen interesse i at tale med Watkins igen – "aldrig", mens Lee Gaze i et interview fortæller, at han ikke tror, at han vil kunne få de svar, han vil have. 

Videre skriver NME at ekskæresten Karen Ruttner aldrig havde set Watkins i så hærget stand, som da hun så ham i april 2012. "Han var begyndt at få problemer med, at hans tænder faldt ud og rådnede", lyder det fra Ruttner.

I Wales har røgen endnu ikke lagt sig, og BBC rapporterer således, at der er den sidste måned er blevet stillet spørgsmålstegn ved, om Watkins tidligere stjernestatus har udskudt hans domsfældelse. Det har betydet en række tiltaler af involverede parter i de forskellige politikorps – der efter sigende ikke har reageret hurtigt nok på anklagerne rettet mod Watkins.


Se musikvideoen til Lostprophets' "Bring 'em Down":

ANNONCE