x

Popdivaer kridter banen op før VM

Popdivaer kridter banen op før VM

Før fodbolden overhovedet har ramt græsset, er linjerne blevet skarpt optrukne uden for banen. Jennifer Lopez og Pitbulls VM-schlager "We Are One (Ola Ola), som også danske Thomas Troelsen (Superheroes/Private) har arbejdet på, er blevet lagt for had af brasilianske fodboldfans. De har udtrykt længsel efter Shakira, som hittede stort i 2010 med den officielle slagsang "Waka Waka (This Time For Africa)", og nu er sangerinden kommet dem til udsætning. Se den her forneden.

- Det, jeg ikke bryder mig om ved musikken er, at det er et kedeligt, generisk pop-tema, siger Gaia Passarelli, en brasiliansk musikjournalist og tidligere VJ for MTV Brazil om den kritiserede "We Are One (Ola Ola)" til OhNotheyDidnt.com. - Det er en skam, når man tager Brasiliens rige musiktradition over i betragtning, som er beundret verden over.

Hendes mening er samstemmende med den af mange andre brasilianere. De kunne ikke forstå, hvorfor en diva fra New York og en skaldet rapper fra Cuba skulle dominere den officielle VM-sang, mens den brasilianske sanger Claudia Leitte kun fik små 15 sekunder at synge i på nummeret.

- Når alt kommer til alt, mistede vi chancen for at få noget, der var rigtigt, inspirerende og sejt. Jeg længes efter Shakira, forklarer Gaia Passarelli.

Efterfølgende er en kampagne på de sociale medier gået i gang, og Shakira må have lyttet med. Hun har nemlig omskrevet nummeret "Dare" fra sit seneste udspil, det selvbetitlede "Shakira", som modtog fire stjerner af GAFFAs Sohail Hassan under overskriften: "Mindre mavedans og mere straight up pop."

I musikvideoen medvirker den brasilianske musiker Carlinhos Brown med blandt andet fodboldstjernerne Messi og Shakiras kæreste, Gerard Piqué. 

Du kan se "La La La" her - og nedenunder kan du se det oprindelig bidrag. Hvilken én er egentlig bedst, eller kan det i det hele taget være lige meget, så længe der bare bliver spillet noget bold?

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/TGtWWb9emYI" widt


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA