x

Store pop- og rocknavne til H.C. Andersen Festivals

Store pop- og rocknavne til H.C. Andersen Festivals

Den odenseanske festival H. C. Andersen Festivals har offentliggjort nye navne til deres musikalske program. Festivalen, der finder sted i uge 34, skriver på sin hjemmeside, at du vil kunne opleve et alsidigt musikalsk program, der byder på "alt fra pigtråd over jazz til dirty south hip-hop."

De nyligt offentliggjorte navne, du kan opleve i løbet af ugen, er: Spacemakers, Rasmus Walter, Sebastian Lind, Tip Toe Bigband, Østkyst Hustlers, Barbara Moleko, S!vas og Ukendt Kunstner. Du kan opleve den musikalske del af festivalen i Musikteltet Snedronningen, der er placeret i Flakhaven. 

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Odense er stolt af at være hjemstavn for den verdensberømte eventyrdigter. Hvis du besøger denne Danmarks tredje største by, vil du blandt andet kunne opleve H. C. Andersen Haven a.k.a Eventyrhaven, H. C. Andersens Hus og det særlige H.C. Andersen-lyskryds overfor dette berømte hus, der bærer et grønt og rødt ikon af digteren, som fortæller dig, om du må gå eller skal stå.

Og nu har byen fået sin helt egen H.C. Andersen Festival. Festivalen fandt sted første gang sidste år og er startet af en række erhvervsfolk, som har forpligtet sig til at støtte projektet økonomisk fra 2013-2015. Hele Odense centrum bliver inddraget i festivalen og ifølge sin hjemmeside er formålet at skabe eventyrlige kulturaktiviteter for alle aldersgrupper:

"Et genkendeligt H.C. Andersen univers i teaterforestillinger, foredrag og guidede ture, men i lige så høj grad noget helt anderledes som Street Art, koncerter, lysshow og meget mere – aktiviteter, som ligger i forlængelse af H.C. Andersens kunstneriske univers med masser af brændstof til fantasien."

Festivalen har sine helt egne priser. I digterens ånd er disse kulturprisen Nattergalen, publikumsprisen Klods-Hans og Talentprisen. Den mest iøjnefaldende er Nattergalen, der uddeles i ulige år. Den er på 400.000 kr. og gives "til en fremragende international, skabende kunstner eller kulturpersonlighed, som med sit livsværk og sit kunstneriske udtryk er i slægt med H.C. Andersens univers." De to andre priser, som udgives i år, er begge på 25.000 kr.

Du kan finde uddybende oplysninger om festivalen og programmet HER.

Hør "Fucking nummer" med Ukendt Kunstner, der er aktuelle på H.C. Andersen Festivals. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA