x

CODY-sanger og Dísa giver koncert med verdensmusikere

CODY-sanger og Dísa giver koncert med verdensmusikere

ROSA – Dansk Rock Samråd afholder for fjerde gang konceptet Jammin', hvor danske og udenlandske musikere mødes og laver ny musik. CODYs Kaspar Kaae, Fuat Talay, Dísa (som du kan se i videoen til sangen "Sun" nedenunder) og Nasser Badran samles i Aarhus 7. juni om formiddagen og har herefter fire døgn til at komponere helt nyt materiale til en koncert.

Tidligere har blandt andet Dicte, Ali Mishawi, Naja Rosa, Ane Trolle, Jacob Bro og Orhan Ozgür Turan deltaget. Jammin'-konceptet forsøger at fremme de forskellige kulturelle og musikalske baggrunde, som kunstnerne bringer med sig. Første gang arrangementet blev holdt, blev det af ROSA beskrevet på følgende måde:

"Jammin' løber af stablen hvert kvartal de næste to år. Sigtet er at inspirere til samarbejde mellem forskellige musikkulturer og skabe nye netværk – til gavn for de medvirkende og til glæde for det nysgerrige publikum: Samtlige otte versioner af Jammin' vil nemlig blive afsluttet med to åbne koncerter."

Med CODY har sangeren og guitaristen Kaspar Kaae udgivet flere anmelderroste albums og turneret bredt nationalt og internationalt. Saz- og baglamaspilleren Fuat Talay fra Tyrkiet har spillet med den kurdiske stjerne Sivan Perwer og har et par albums i eget navn med sig i bagagen. Islandske Dísa er også kommet bredt ud internationalt både live og med sine albums med en stemme, der giver minder om Björk og Kate Bush. Og den palæstinesiske Nay-fløjtespiller Nasser Badran har via Kamanjati Project i Beirut undervist palæstinensiske børn i Nay-spillets kunst – ud over egen koncert-aktivitet.

Det er altså fire erfarne kunstnere, vi har med at gøre. Men når de mødes i Foreningernes Hus i Gellerup 7. juni, bliver de nødt til at træde ud af deres comfort-zone og være åbne overfor hinandens input. Projektet skal nemlig ende ud i nogle koncerter blandt andet på spillestedet Radar i Aarhus 10. juni.

Jammin'-kalender:
10. juni kl. 14.30: Koncert, Gellerup Bibliotek
10. juni kl. 20.00: Koncert, Radar, Aarhus
11. juni kl. 10.00: Børnerytmik-koncert for inviterede lokale børnehaver i Gellerup. 

 Hør "Sun" med Dísa:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA