x

Dr. Dre og Apple er alligevel venner

Dr. Dre og Apple er alligevel venner

Dr. Dres Heinken-brandert spolerede alligevel ikke den forestående handel med Apple. Apple har nu meldt ud, at de er klar til at købe Dr. Dres Beats Music, en musikstreamingstjeneste, og Beats Electronics, der producerer høretelefoner, til den nette sum af 16,5 milliarder kroner. Det skriver engelske NME.

De to grundlæggere af Beats, Dr. Dre og Jimmy Iovine, tilslutter sig Apple som en del af handlen. Iovine forlader pladeselskabet Interscope, som han var med til at starte, for at arbejde for Apple.

- Jeg har altid vidst i mit hjerte, at Beats hørte sammen med Apple, kommenterer han. - Ideen, da vi startede firmaet, var inspireret af Apples usammenlignelige evne til at sammenføje kultur og teknologi. Apples dybe forpligtigelse til musikfans, kunstnere, sangskrivere og musikindustrien er noget specielt. 

Apple betaler 14,2 milliarder for Beats Music og Beats Electronics i tillæg til ca. 2,3 milliarder "som vil optjenes over tid", siger de i en pressemeddelelse. 

- Musik er så vigtig en del af vores liv og har en speciel plads i vores hjerter hos Apple. Det er derfor, vi er forblevet med at investere i musik og sætte disse ekstraordinære hold sammen, så vi kan fortsætte med at skabe de mest innovative musikprodukter og servicer i verden, udtaler Apples direktør Tim Cook om handlen.

Han bakkes op af Apples vicedirektør for Internet Software og Services, Eddy Cue:

- Tilføjelsen af Beats vil gøre vores musikprodukt endnu bedre, fra gratis streaming med iTunes Radio til en verdensklasse-abonnement-service i Beats, og selvfølgelig til at købe musik i iTunes Store, som kunder har elsket at gøre i flere år.

Beats Electronics blev grundlagt i 2006 og sendte deres første høretelefoner på gaden i 2008. Ifølge Dr. Dre kom ideen af, at Apple måske fokuserede på musik, men ikke nok på lyd. Investeringen betalte sig og har gjort Dr. Dre til den rigeste artist i hiphop. Beats havde sidste år en omsætning på næsten syv milliarder kroner, hvoraf Dr. Dre personligt tjente lidt over én milliard.

Det udmærker også Beats Music, at Dr. Dre og Jimmy Iovine var hurtige til at anerkende, at en væstentlig del af musikstreamingens fremtid ligger i "musikanbefalinger", da de lancerede streamingtjenesten i 2012. De ansatte derfor Nine Inch Nails' Trent Reznor som kreativ chef. 

I går lancerede Google deres nye streamingtjeneste i Danmark - Google Play Music. Her blev vægten også i høj grad lagt på, at det er musikanbefalingerne, der udmærker brugen af streamingtjenester.

Og nu kan Eminem vist godt slappe af. Der er ikke nogen, der har glemt Dr. Dre ...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA