x

Axl Rose måske alligevel ikke verdens bedste sanger?

Axl Rose måske alligevel ikke verdens bedste sanger?

I sidste uge offentliggjorde den amerikanske website Concert Hotels en liste over de teknisk dygtigste sangere i verden. På toppen af kransekagen stod Guns N' Roses iltre, rødhårede sanger, Axl Rose. Han har nu responderet på æren i Spin Magazine. Dog er hans takketale måske lidt malplaceret nu, fordi det amerikanske website Consequence of Sound har ændret i den oprindelige undersøgelses kriterier og lavet en ny revideret liste, hvor Rose pludselig stryger nedad.

- Hvis jeg skulle sige, hvem jeg synes de bedste sangere er, ville jeg for det første sige, at jeg ikke ved om der er et definitivt svar, da det efter min mening er ganske subjektivt, og for det andet er mit fokus primært rocksangere, udtaler Axl Rose til Spin. - Når det så er sagt, holder jeg af Freddie Mercury, Elvis Presley, Paul McCartney, [Nazareth-sanger] Dan McCafferty, Janis Joplin, Michael Jackson, Elton John, Roger Daltrey, Don Henley, [Electric Light Orchestra-frontmand] Jeff Lynne, Johnny Cash, Frank Sinatra, [jazzsanger] Jimmy Scott, Etta James, Fiona Apple, [Pretenders-frontkvinde] Chrissie Hynde, Stevie Wonder, James Brown og et hav af andre (overvejende rocksangere fra 70'erne), og jeg ville til enhver tid hellere høre på nogen af dem end mig selv!

Mens Axl ydmygt forholder sig til den store kanon af rocksangere, har Consequence of Sound i mellemtiden gennemgået undersøgelsen og fundet adgangskritieriet for snævert. Det viser sig nemlig, at udgangspunktet i Rolling Stone Magazines Top 100-liste over verdens bedste sangere ikke var bredt nok - og derfor var adskillige kandidater på forhånd udladt.

På den nye liste er det i stedet den tidligere Faith No More-sanger og soloartist Mike Patton, der topper kransekagen, mens Rose glider ned på en 4. plads. Dermed imødekommer Consequence of Sound også den kritik, der har rumsteret på sociale medier, hvor adskillige brugere var utilfredse med, at Axl Rose løb med sejren. 

Den liste er dramatisk ændret, og mange sangere må se sig på en lavere placering end tidligere. Justin Bieber, der figurerede på den første liste, ryger helt ud af top-100. Samtidig kan Consequence of Sound konkluderer, at rapperen Eminem har samme register som fløjlsstemmen Michael Bolton. Pudsigt nok. Du kan læse mere om den nye liste og hvordan man har vurderet sangerne på Consequence of Sounds hjemmeside her.

Har du 12,14 minutter i overskud, kan du her se en gennemgang af Mike Pattons vokale talent fra et lettere teknisk synspunkt:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA