x

Boyz II Men til København

Boyz II Men til København

Boyz II Men giver koncert i Store Vega 18. december. Philadelphia-bandet er en af de mest populære r&b-grupper til dato. De har siden deres debut solgt over 34 millioner album på verdensplan, vundet fire Grammy-statuetter og har stadig med deres kæmpehit One Sweet Day rekorden for at have en sang liggende på førstepladsen på Billboard Hot 100 i længst tid. I hele 16 uger toppede deres duet med Mariah Carey hitlisten. Gruppen er desuden kendt for deres tætte samarbejde med produceren Babyface samt for deres helt specielle a cappella-harmonier, som var meget populære op gennem 90'erne.

Boyz II Men udgav med stor succes i 1991 debutalbummet Cooleyhighharmony, som indbragte dem deres første Grammy samt solgte ni millioner album. Det var dog året efter, de for alvor brød igennem den internationale lydmur med hitttet End of the Road, der stadig er en af bandets mest kendte sange. To år senere udkom albummet II med sange som I'll Make Love To You og On Bended Knee. De to singler afløste hinanden som nummer 1 på Billboard Hot 100, et fænomen, kun Elvis Prestley og The Beatles tidligere har formået. Med 12 millioner solgte albums samt to Grammy-statuetter for II cementerede bandet sig som nogle af musikbranchens sværvægtere.

Salgstallene dykkede lidt efter årtusindskiftet, men Boyz II Men har dog stadig en solid fanbase, og gruppens seneste og tiende album, Twenty fra 2011, fik fire ud af fem stjerner af den engelske avis The Guardian.

I deres kommercielle storhedstid i 90'erne var Boyz II Men en kvartet, men i 2003 måtte Michael McCary forlade bandet af helbredsmæssige årsager. Boyz II Men består i dag af tenorerne Wayna Morris og Shawn Stockman og barytonen Nathan Morris, som i øvrigt ikke er i familie med Wayna Morris.

Bandet gav i 2010 koncert i et fyldt Amager Bio, og nu vender de så tilbage til København.

Billetsalget begynder 3. juni klokken 10 via GAFFA Live.

Se musikvideoen til "Just My Imagination": 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA