x

Stor fotoserie: Metallica indtog Horsens

Stor fotoserie: Metallica indtog Horsens

I aftes gav Metallica en udsolgt koncert ved det gamle statsfængsel i Horsens på deres "Live by Request"-tour, hvor publikum har bestemt sætlisten. GAFFAs fotograf Morten Rygaard var på pletten og tog en stor fotoserie, som du kan se i GAFFAs gallerisektion

Metallica leverede stort set varen, skriver GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez. Han har blandt andet følgende ord om koncerten:

"Da klokken slår 21.55, er det blevet hovednavnets tur til at gå på. Præmissen for aftenens koncert er som bekendt, at publikum har kunnet gå ind på sitet metallicabyrequest.com og stemme på, hvilke Metallica-numre de har haft lyst til, at bandet skulle fremføre i aften, og man kan altid diskutere sæt-lister, men det kunne nu være forfriskende, hvis flere havde benyttet lejligheden til at få de garvede drenge til at diske op med flere af de sjældnere luftede sange."

"Men der er nu engang lidt fadølsfest over en Metallica-koncert, så selvfølgelig står metal-evergreens som hyppigt luftede "Enter Sandman", "Nothing Else Matters" og (evigt(t)unge) "Master Of Puppets" også på programmet denne aften i Horsens. Herligt er det dog, at ellers så udskældte "St. Anger" har fundet vej til publikumsønskerne i aften, selvom det må være en lidt flad fornemmelse for bandet, at ikke en eneste sang fra "Death Magnetic" har fundet vej til aftenens ønskekoncert."

Michael José Gonzalez skriver senere:

"De gamle sange besidder stadig fordums styrke, og bandet holder let de 35.000 foran dem i deres hule hænder. En noget dvask "The Unforgiven" får mobildisplayene i vejret, og Hetfield giver på troværdig vis udtryk for stor taknemmelighed for, at publikum til stadighed dukker op til bandets koncerter nu på 33. år, og herefter får vi den nye "The Lords Of Summer". En rask lille thrashet sag, der gladelig galopperer ud over folkemængden – dog uden at stinke langt væk af nyklassiker."

Læs resten af anmeldelsen – også af de fire opvarmningsnavne Ghost, Gojira, Mastodon og Slayer – og se, hvor mange stjerner koncerten får, i GAFFAs anmeldelsessektion.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA