x

Guide: Grundlovsdags og pinsens bedste koncerter

Guide: Grundlovsdags og pinsens bedste koncerter

Det kommer ikke til at gå stille af sig hen over grundlovsdag, pinsen og weekenden med. Festivalerne begynder så smut at rulle deres tæppe af vellyd ud over det danske land, når Skive Festival og Hjortshøj Festival byder op til dans. Danseskoene er også nødvendige, hvis man bevæger sig rundt i Københavns gader, hvor Distortion Festival foregår. Byfest og god stemning til alle.

Popfænomenet Miley Cyrus kigger forbi København, hvad der nok skal få både fans og kritikere op af stolene. De amerikanske rock'n'roll-legender Aerosmith (billedet) rammer "I-fængslet-feltet" og åbenbares i Horsens. Alle med hang til klassisk guitarrock må hellere valfarte til fængslet, for når først Steven Tyler åbner sin karakteristisk store mund, og Joe Perry skyder sine guitar-riffs af, kan det ikke gå stille for sig.

Legenderne stopper dog ikke her. Det engelske prog-orkester Yes er også på spil og vil opføre deres storhedstids ypperste værker i Aarhus.

Hvad enten du er til dansk, engelsk, pop eller rock, så er der noget til dig. GAFFA har her udvalgt nogle af de bedste koncerter.

ONSDAG DEN 4. JUNI

København

Distortion Festival, 4.-8. juni

Der er gang i Københavns gader fra onsdag til og med søndag. Stræderne liver i den grad op af planlagte arrangementer, mens spillestederne bliver besatte i den elektroniske musiks navn. 

I år har Distortion indført Distortion Club, hvor festivalen med egne ord har skærpet den musikalske profil ved at booke større og bredere musiknavne, samt at lavet omfattende samarbejder med en lang række københavnske natklubber og spillesteder. Blandt navnene, man kan høre i år, hvis man har et turpas, er Skream, Kanye Wests beatmager Evian Christ, sydafrikanske John Wizards, det mangeårige eksperimentalband Sun Ra Arkestra, house-produceren Todd Terje, indie-pop-fænomenet Jenny Wilson, tyske Boys Noize, franske Brodinski og den amerikanske transvestit-rapper Mykki Blanco.

Info, program og line up: www.cphdistortion.dk

Miley Cyrus, Forum, klokken 20.00

Den pæne pige, der blev en slem, slem pige, tager til Danmark med sit spektakulære show, der blandt andet byder på en bil på scenen, Miley ridende på en hotdog, en kæmpestor oppustelig ulv og meget mere. GAFFA overværede showet for nylig i London, og det var en femstjernet oplevelse.

Aarhus

Yes, Train, klokken 20.00

Den engelske progrocks bannerfører, Yes, gæster Aarhus denne aften. Ved koncerten vil gruppen opføre tre af deres centrale album i fuld længde - nemlig "The Yes Album" (1971), "Close to the Edge" (1972) og "Going for the One" (1977). Yes har gennem årtierne siden dannelsen i '68 gennemgået adskillige udskiftninger og består i dag af Steve Howe (guitar), Alan White (trommer), Geoff Downes (keyboards) og John Davidson (vokal) - foruden grundlæggeren Chris Squire på bas.

TORSDAG DEN 5. JUNI

København

Wasn't Born To Follow, Pumpehuset, klokken 18.00

De genreudforskende artister er omdrejningspunkt for Smash!Bang!Pow!s koncertkoncept Wasn't Born To Follow, der præsenteres i samarbejde med Pumpehuset. Wasn't Born To Follow er heldags-events med koncerter fra sent på eftermiddagen til ud på natten. Lineup sammensættes af etablerede og nytilkommende internationale og danske artister, hvis fællestræk er en ubetvivlelig kunstnerisk integritet skabt af en konstant søgen mod nyt land væk fra de fast definerede genrelandskab.

Matmos, Jazzhouse, klokken 23.30

Som en del af årets Distortion Festival kan man opleve den amerikanske electronicaduo Matmos spille op med skøre live-indfald som trampen i en bakke popcorn og knuste frosne roser. Koncerten bliver en del af en række elektroniske koncerter på Jazzhouse, med fællesbetegnelsen Proton.

De to herrer, med de folkelige navne Drew Daniel og Martin Schmidt, udgav i 2013 albummet "The Marriage Of True Minds". Albummet er bygget op omkring fem års parapsykologiske forsøg, som Matmos har gennemført med en flok af deres bedste venner. På coveret til "The Marriage Of True Minds" kan man også se et meget populært forsøg, som alle kan lave derhjemme. Hvis man taper to halve bordtennisbolde på øjnene, sikrer en ensformig lyskilde og kun lytter til hvid støj, så vil hjernen til sidst "kede sig", og man vil derfor langsomt begynde at hallucinere.

Aarhus

Hercules & Love Affair, Radar, klokken 20.00

Der er dømt dansabel kærlighedsaffære, når Hercules And Love Affair fra New York indtager Radar (koncerten var oprindeligt angivet til Train, men er blevet flyttet). Tag danseskoene på og gør klar til fest.

Gruppens omdrejningspunkt, dj'en og producer Andrew Butler, har netop annonceret gruppens tredje studiealbum "The Feast Of The Broken Heart", som er sat til at udkomme den 26. maj. Det betyder, at Hercules And Love Affair har en ny ladning blanding af house, techno og disco at byde deres danske fans.

Aalborg

Hyldemor, Huset, klokken 19.00 (og 6. juni: VoxHall, Aarhus, klokken 21.00)

I forbindelse med genudgivelserne af Hyldemors historiske albums "Glem Det Hele" fra 1978 og Hyldemors Grønsaligheders "Lysene Tændes" fra 1975 gav bandet en flok koncerter på Loppen i anledningen af den nu afdøde sanger og sangskriver Hans Vindings fødselsdag i februar 2013 og igen i februar 2014. Dette års koncert blev kaldt "en vidunderlig koncert på et stoppet spillested" af GAFFAs Torben Holleufer, der smed fem stjerner efter koncerten. Nu tager holdet på turné til Jylland.

Sønderborg

Joe Bonamassa, Mølleparken, klokken 20.00

Joe Bonamassa fik allerede i ung alder de store blueslegenders accept for sit guitarspil. Som 12-årig var Joe rutineret nok til at turnere med B.B. King, Buddy Guy og andre store navne. Hans guitarspil slægter sig på den tidlige Clapton, Rory Gallagher, Jimi Hendrix og den mere progressive Eric Johnson. Derudover er han en meget produktiv musiker, som har en hel strøm af live-udgivelser og studiealbum bag sig.

Skive

Skive Festival, Strandtangen, 5.-7. juni (Warm Up: 4. juni)

Med danske favoritter som L.O.C., Lukas Graham, Mads Langer, Christopher og Rasmus Seebach, den internationale dj-komet Martin Garrix, stor 90'er fest og meget mere er der lagt op til en god solrig weekend i det nordjyske. 

Se det fulde program på Skive Festivals hjemmeside her!

FREDAG DEN 6. JUNI

Horsens

Aerosmith, Fængslet, klokken 19.00

Der er dømt klassisk rock i den halvhårde afdeling, når Steven Tyler & Co. gæster landet til deres første koncert, siden de spillede i Randers i 2007. Forvent hits som "Walk this Way", "Dude (Looks Like a Lady"), "Livin' on the Edge", "Eat the Rich", "I Don't Want to Miss a Thing" og mange flere.

Hjortshøj

Hjortshøj Festival, 6.-8. juni, klokken 11.00

Det er dansk, når det er bedst. De tre musikalske hovednavne til Hjortshøj Festival er Alberte, Lucy Mardou (fra X Factor) og Kaare Norge. Kigger man nærmere efter i programmet, finder man også det psykedeliske folkrock-band fra Aarhus, Elevatorfører, som GAFFA i weekenden havde et syret interview med. Derudover også De Efterladte, som med sidste års album "Alvorsord Og Etagevask" tog fuldt hus i GAFFA. Jan Opstrup Poulsen kvitterede med fulde seks ud af seks stjerner og skrev: "Så ordene sitrer. Skrællet og uafrysteligt udspil fra en let opløftet duo."

Læs mere på festivalens hjemmeside her.

LØRDAG DEN 7. JUNI

København

Rosenborg Live, Rosenborg Slot, 7. + 8. juni, klokken 14.00

Der er to dage med rock og pop foran Rosenborg Slot i København i pinsen. 7. juni byder på rock og det, der ligner med Kent, The Raveonettes, Ásgeir Trausti, Dúné og Love Shop, og 8. juni bringer pop med Nik & Jay, Mads Langer, Marie Key, Julias Moon, L.I.G.A. og Barbara Moleko.

Den Sorte Skole, Koncerthuset, klokken 20.00

Dj-duoen har denne gang allieret sig med DR Underholdningsorkestret for at skabe en 70 minutters symfoni for sampler og kammerorkester, der bliver uropført denne aften. Den Sorte Skole modtog i januar en Steppeulv i kateogrien "Årets komponist" på trods af, at al deres musik er skabt på baggrund af samplinger fra andre værker – det mere end antyder, at de kan noget.

SØNDAG DEN 8. JUNI

København

Danish Deejay Award, Øksnehallen, klokken 17.00

En traditionel koncert bliver det ikke, men der er masser af liveoptrædener fra blandt andre Pegboard Nerds, Svenstrup & Vendelboe + friends, Suspekt, Wafande, Pharfar, TopGunn, Yepha og mange flere, når priserne til årets bedste dj's bliver uddelt.

Woven Hand, Lille Vega, klokken 21.00

Der er religiøs rock på programmet, når amerikanske Woven Hand kigger forbi. Woven Hand startede egentlig med at være et folk - og countryorienteret band, men efter flere udskiftninger i gruppen begyndte lyden også gradvist at skifte. Bandet kombinerer nu også elementer fra neofolk, alternativ post-rock, punk, industrial, og indiansk musik, som sammen med sanger Dave Eugene Edwards' gådefulde stemme skaber rammerne for Wovenhands spirituelle og drømmende musikalske univers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA