x

Nikolaj Nørlund tager efteråret med

Nikolaj Nørlund tager efteråret med

Den danske ordsmed Nikolaj Nørlund udgav i marts sit seneste udspil, det kritikerroste "Det Naturlige". I den anledning har han netop overstået en vellykket forårsturné, men nu er han allerede klar med datoerne til en lille efterårsturné. Du kan se den samlede turnéplan her forneden.

Den 7. maj indtog Nørlund Posten i Odense. Det var ifølge hovedpersonen selv første koncert på "en stor scene i Odense", og måske det gav lidt nerver. GAFFAs Jens Dræby stod taktfast blandt publikum, og han kvitterede efterfølgende med fire stjerner under overskriften: "Bandet var i topform, mens hovedpersonen tog det på rutinen og med et skævt smil."

På "Det Naturlige" er det dog ikke rutinen, der er i højsædet. Det er tværtimod den lidt legesyge musiker der har hang til både lyrik og melodi. Det konkluderer Jan Opstrup Poulsen også i sin firestjerners anmeldelse af albummet: "Det er en svær kunst at få legesyge melodier og lyrik til at spille sammen, og her er Nikolaj Nørlund bestemt udfordret på 'Det Naturlige', men der er næppe andre end ham herhjemme, som ville kunne lave dette album."

Nikolaj Nørlund har de seneste år haft travlt i producerstolen. Han har arbejdet sammen med danske navne som Maskinvåd og Ulige Numre. Derudover har han ageret mentor i programmet af samme navn på DR1. 

Det skal også nævnes, at Nørlund ikke er færdig med koncerter for sommeren. Han er nemlig også just blevet tilføjet til Roskilde Festivals omfattende program for i år.

Turnéplan:

Atlas, Aarhus, den 16. oktober
Bygningen, Vejle, den 17. oktober
Nygadehuset, Aabenraa, den 23. oktober
Store Vega, København, den 24. oktober

Du kan høre førstesinglen fra "Det Naturlige", nemlig "Mønsterbryder" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA