x

Lyt: R.E.M.’s Michael Stipe udgiver ny musik

Lyt: R.E.M.’s Michael Stipe udgiver ny musik

Michael Stipe har altid været kendt for sin fremtrædende rolle som forsanger i R.E.M. – et af de rockbands, der for alvor kom på landkortet i 90'erne med hits som "Losing My Religion" og "Man On The Moon". Det new wave-inspirerede rockband har alle dage været kendt for et excentrisk udtryk, som især forsanger Michael Stipe har stået i spidsen for. Mest velkendt er den malede linje tværs over ansigt og øjne som et øjenbind. 

Efter at R.E.M. gik i opløsning i 2011, har der været påfaldende stille fra Stipe-lejren, og det til trods for, at han tidligere har lavet musik ved siden af R.E.M.. Det gælder dog kun for musikkens del, da Stipe i stedet har fokuseret på kunst i tekstilform og skulpturer. Men nu er han for første gang siden 2011 tilbage med mere musik, i et spændende arbejde med vennen og filmskaberen Tom Gilroy. Og det er netop en ekstrascene i Gilroys seneste film, The Cold Lands, som Michael Stipe har overøst med sprøde beats og knitrende lydflader.

I et foranderligt lydbillede, der er i konstant bevægelse forbliver kun tempoet det samme nummeret igennem. Resten af det forunderlige track synes at ændre konstant udtryk, enten ved hjælp af helt nye lyde, eller ved at ændre equalizingen af den oprindelige lydflade.

Se den våde ekstrascene herunder, i Michael Stipes' ifølge Salon første musikstykke helt fra egen hånd. I interviewet til Salon siger Stipe: 

- Jeg laver faktisk ikke musik. Jeg skrev meloder, og som regel lægger jeg min sangskrivning op ad andre menneskers musik. Det er sådan, jeg har gjort i det meste af min musikkarriere.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA