x

Guide: Her er weekendens bedste fester - Distortion-special

Guide: Her er weekendens bedste fester - Distortion-special

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Gadefester onsdag

Så går byen amok i Distortion, og det starter NU. Hvis du går i gang onsdag, er det på Nørrebro, det sker, og her er et par pejlemærker: Drop forbi kulørte Coma Clubs gadefest ved Fælledvej/Nørrebrogade, hvor Jean og Mashti spiller et utvivlsomt kærligt og kosmisk sæt kl. 20, og hvor Kenneth Bager går bag pulten sammen med sin søn Walther Skytte Bager kl. 21.

Hvis du vil går mere efter de virkeligt voldsomt store menneskemængder, skal du styre mod Blegdamsvej 40, hvor dj Morten Breum og I AM-grundlægger Nima K er på visit fra deres solbeskinnede liv i L.A. og fyrer op for fest-effektpedalerne i samarbejde med natklubben Sunday. Tomas Barfod og Henri Matisse er blandt de andre dj's på dén scene, der kaldes Distortions hidtil største. 6600 har tilmeldt sig via facebook, og der er helt sikkert en god logistisk grund til placeringen. 


Legoverden på Boxen
Okay, og så er du blevet puffet rundt i mylderet til gadefesterne nok – nu skal det være lidt mere feinschmecker! Så tag på Culture Box onsdag aften, hvor hollandske Legowelt, som har været med på technoscenen lige siden starthalvfemserne, spiller live. Han suppleres af Cosmin TRG og danske Psimono. Det bliver godt.

Hvad: Legowelt live
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54 a, Kbh. K
Hvornår: Onsdag fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Gadefester torsdag
Torsdag er der vildt mange gode ting at vælge imellem på gaderne på Vesterbro, men sving fx forbi tankstationen på Enghavevej 76, hvor BeSvendsen, Disfunctional Disco, Alexander Descroix og Rasmus Lützen står bag pulten (og der er cider og madbod), og tjek også TIPI-festen ved Istedgade 60 (de lover drag-indianere, sæbebobler, fredspiber og høvdingepunch (og housemusik fra Tyskland, selvfølgelig).

RAW og Maze kombinerer den elektroniske mainstream med den elektroniske undergrund ved Sønder Boulevard 81 (så sørg for at komme forbi på et heldigt tidspunkt, der passer til din egen smag – det er en blandet lineup) og der er drum'n'bass, hiphop og tropisk bas på Dybbølsgade med bl.a. britiske Pearson Sound, norske Joystick Jay og Olefonken og den danske drum'n'bass-mc Black Daniels featuring hyperenergiske Anders Meinhardt på trommer.


Så er der vand-disco!
Torsdag aften er der fest i svømmehallen i DGI-byen med norske Todd Terje som hovednavn. Derudover er blandt andre Brynjolfur (live), britiske Lxury og Rumpistol, Unkwon og Mikkel Meyer på programmet. Og poolfest? Det bliver sjovt uanset hvad.

Hvad: Todd Terje live
Hvor: Svømmehallen, DGI-Byen, Tietgensgade 65
Hvornår: Torsdag kl. 22 til 04
Hvordan: Facebook-link


Havnefest på Refshaleøen
Fredag er det tid for den store Distortion-havnefest på Refshaleøen (kun adgang med gadearmbånd) – med otte scener og et væld af genrer på programmet. Så uanset om man er til Ice Cream Cathedral, techno i en tunnel eller mild chillout med Master Fatman, så er det der nok. Og dele af festen foregår også på vandet, så der bliver nok at lade sig underholde af.

Hvad: Havnefesten på Refshaleøen
Hvor: Refshaleøen, Refshalevej 185
Hvornår: Fredag kl. 14 til 22
Hvordan: Facebook-link


Noisia er tilbage
…og klokken 22, når Havnefesten klinger ud, er man godt varmet op til en heftig energiudladning i Pumpehuset, hvor hollandske Noisia er tilbage med et hårdtpumpet drum'n'bass-brag. Det er gratis med Distortion-turpasset, 180 kr. uden. Tom Ford, Tim Driver, The Høj'Bros og C.A.R.T. (Christiana Radios Torsdags Redaktion) varmer op og "køler ned" - det sker så næppe.

Hvad: Noisia
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Fredag fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link


Final Party
Og så det store klimaks, Distortions Final Party, igen på Refshaleøen, men nu om aftenen og med 12 scener. Blandt navnene i den selvsagt enorme lineup er DVS1 (US), Ivan Smagghe (FR), Michael Meyer (DE), Nathan Fake (UK), Superpitcher (DE) og When Saints Go Machine, og festen foregår som altid overalt derude i et stort, kulørt og menneskemyldrende festland, fra højloftede fabrikshaller til cirkustelte og containerscener. Tjek Distortions egen hjemmeside for fuldt program, både for Final Party, for hele ugen op til og for søndagshyggen, og tjek også facebook for den altid stemningsfulde (og lidt, men ikke helt, hemmelige) efterfest søndag.

Hvad: Distortion Final Party
Hvor: Refshaleøen, Refshalevej 163
Hvornår: Lørdag fra kl. 18 til 06
Hvordan: Facebook-link


Danish DeeJay Awards
Som et vildt punktum (eller rettere udråbstegn) på en i forvejen vild festuge er der oveni hatten også Danish DeeJay Awards denne uge, nemlig søndag den 8. Clemens er vært til showet, hvor mere end 20 priser skal uddeles indenfor kategorier som Årets Klub, Årets Danske Remix og Årets Danske Producer. Prisuddelingen foregår i Øksnehallen, og der er efterfest samme sted.

Og hvem bliver så Årets Danske DJ? De nominerede er Kongsted, Noir, Rune RK, TooManyLeftHands og Pegboard Nerds. Blandt de øvrige nominerede er Emil Lange, Flip, Lulu Rouge, Martinez og Mike Hawkins (som dyster om titlen som Årets Danske Upfront DeeJay) og Den Sorte Skole, Kölsch, Nik & Jay, Quadron og Topgunn (der battler om æren af at have præsteret Årets Bedste Album). En del af de nominerede optræder selvfølgelig undervejs i showet, som du kan læse meget mere om på DDJA.dk

Hvad: Danish DeeJay Awards 2014
Hvor: Øksnehallen, Kbh. V.
Hvornår: Søndag 8. juni fra kl. 17
Hvordan: Billetter til 315 kr. på billetnet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA