x

Hør: Lana Del Rey i voldsomt forhold

Hør: Lana Del Rey i voldsomt forhold

Der er eksklusivt for Danmark kun otte dage til, at NorthSide-aktuelle Lana Del Reys kommende tredje album, "Ultraviolence", rammer gaden den 13. juni. Det sker selvsamme dag, at sangerinden optræder i Aarhus (Du kan forudbestille albummet på GAFFA Shop her). Indtil videre har vi fået "West Coast" og "Shades of Cool" som smagsprøver, og nu rammer det tredje nummer, titelnummeret selv, "Ultraviolence". Hør den her forneden.

Ligesom på den forrige "Shades of Cool", er tempoet nede på "Ultraviolence" og der er skruet op for dramatiske strygere. Bag trommens tunge slag i omkvædet ligger en wah-wah-guitar og giver nummeret et lettere retro-feel, mens Del Rey glider ind og ud af skyggerne i sangens dystre landskab - en elsker, hvis knytnæver smager af kys? 

Dan Auerbach, sanger og guitarist fra Black Keys, har stået for productionen, og han har for nyligt indrømmet, at indspilningerne ikke forløb helt gnidningsfrit. Det skriver engelske NME. Til trods for uenigheder skulle albummet dog være blevet indspillet på 14 dage.

- Vi var kun skemalgt til tre dage i studiet, og så strakte hun det ud til to uger, og vi blev færdige med hele albummet. Hun er den ægte vare, fortæller Auerbach. - Hver dag imponerede hun mig. Der var øjeblikke, hvor hun var imod mig. Jeg kunne fornemme, at måske hun ikke ønskede andre skulle tro, at hun ikke havde kontrollen, fordi jeg forestiller mig, at det er meget svært at være kvinde i musikbranchen. Så vi havde nogle flere sammenstød, men dansede altid til sangene, når dagen var forbi.

For nylig fortalte Lana Del Rey i et interview med amerikanske Rolling Stone Magazine, at hun finder "feminismen lettere uinteressant". Hun definerede ægte feminisme som, "når en kvinde føler sig fri til at gøre, hvad hun har lyst til". Hun vendte tilbage til det ræsonnement, da den amerikanske interviewer gik hende på klingen vedrørende, hvorfor hun altid bliver "kvalt" i sine videoer. - Fordi jeg kan li' det, svarede Del Rey. 

Sangerindens forrige album, "Born To Die" fra 2012, var en massiv salgssucces, som hidtil har solgt omkring syv millioner eksemplarer på verdensplan og gjort Del Reys dramatiske film-noir-pop berømt. For GAFFAs Lars Löbner Jeppesen var den 27-årige sangerinde født til at triumfere. Han skrev om de tre mest kendte singler fra 2012-udspillet i sin fire stjerners anmeldelse: "De fleste har vel allerede hørt titelnummeret, Blue Jeans og Video Games – tre sange, der er noget af det bedste og mest ambitiøse pop, der er kommet ud af Amerika i årevis."

Hør "Ultraviolence" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA