x

Hyldemor: Vi er i absolut topform

Hyldemor: Vi er i absolut topform

I forbindelse med genudgivelserne af Hyldemors "Glem Det Hele" fra 1979 og Hyldemors Grønsaligheders "Lysene Tændes" fra 1975 gav det gendannede kultband to koncerter på Loppen på Christiania i anledning af afdøde sanger og sangskriver Hans Vindings fødselsdag i februar 2013 og igen i februar 2014. Dette års koncert blev kaldt "en vidunderlig koncert på et stoppet spillested" af GAFFAs Torben Holleufer, der smed fem stjerner efter koncerten.

Der blev også efterlyst en mulighed for, at Hyldemor kunne komme ud og spille, og det gør de så nu, hvor de besøger Huset i Hasserisgade i  Aalborg og VoxHall i Aarhus 5. og 6. juni. Det band, der kommer og spiller, består af John Teglgaard på guitar, Jens Breum på trommer, Steen Claësson på violin, Morten Hall på bas og Louis Puggard-Müller på guitar og vokal.

Koncerterne bliver spillet til ære for bandets oprindelige primus motor og sangskriver, Hans Vinding, der afgik ved døden som 51-årig i 1999. Vinding var en af dansk rocks allerstørste sangskrivere og hører til på samme hylde som Eik Skaløe, Niels Skousen og C.V. Jørgensen.

Vi har talt med guitarist John Teglgaard for at høre lidt om, hvad vi kan forvente:

Hvordan er det gået i øveren?

– Det er gået forrygende i øveren, vi er i absolut topform. Vi tre gamle røvhuller har ikke Glemt Det Hele, og de to nye kan i den grad trykke den af. Louis har fået Vindings sange ind under huden og får dem til at leve igen, og Morten kan bare det der med bas.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?

– En times Poul Reichhardt-potpourri ... og selvfølgelig et udkrads af de to genudgivne album "Glem Det Hele" (Hyldemor) og "Lysene Tændes "(Hyldemors Grønsaligheder) samt fra "Hyldemor Live 79-81" vol 1 og 2 godt krydret med momenter af uendelig skønne violin- og guitarsoloer.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Bygger en jordhugga... nååå nej ... vi mediterer, drikker vand, laver yoga og synger indiske skalaer i timevis, øhhh ved nærmere eftertanke har jeg Glemt Det...

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Forplejnings-hvad for noget, øhhh skal vi spille på plejehjem?

Hvad hører I i turbussen?

– Vi hører Poul Reichhardts "Der er alt for mange kønne piger i Danmark, vi kan ikke nå at kysse enhver"."

Find billetter her:

Torsdag 5. juni, HUSET I HASSERISGADE, AALBORG, kl. 19.00 

Fredag 6. juni, VOXHALL, AARHUS, kl. 21.00

Se Hyldemor live på Loppen februar 2014:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA