Nyhed

GAFFAs Distortion-guide til musikelskeren

Uanset om du er til smadrede gadefester i brokvartererne eller lækker festivalstemning på Refshaleøen, så er der én ting der bare SKAL være i orden: musikken.

Uanset om du er til smadrede gadefester i brokvartererne eller lækker festivalstemning på Refshaleøen, så er der én ting der bare SKAL være i orden: musikken. Derfor skal du bruge en ordentlig musikalsk guide, som spæder til alle dine fest-guides og sikrer dig musikalske oplevelser på højt niveau.

Her er syv koncerter, som giver dig netop dette, så du ved, hvor du skal gå hen i hvert fald et par gange i hvert døgn.

 


TORSDAG

Matmos (billedet)

Eksperimenterende musik i grænselandet mellem jazz og ambient elektronika. Det er, hvad du kan forvente af de amerikanske, elektroniske pionerer, som de seneste 15 år har været trendsættende og trend-brydende inden for deres felt. Tjek deres album fra sidste år "The Marriage Of True Minds" og få en spændende, rolig, knitrende og halv-psykedelisk intro til koncerten.

Copenhagen Jazzhouse kl. 22:30


 


Todd Terje

Den norske disco-konge og skævt smilende spilopmager, som alligevel har noget på hjerte mellem de kitschede linjer, spiller sin debut-koncert i Danmark - og det foregår i en svømmehal! Om hans debutalbum, som landede for få uger siden, skrev undertegnede:

"De bløde, vuggende rytmer omkranses af Olsens mange synthesizer-eksperimenter i svælgende pads og filtrerede leads, heldigvis med sådan en varme, som kun kan lyse ud af en ægte kærlighed til sit instrument."


Det hele foregår som oftest med slet skjult ironisk distance til den nogen gange lidt for über-seriøse klubmusiks puritanisme. Det giver hans sound en interessant dobbelthed som en slags hårdtslående humor.

Svømmehallen kl. 01:00


FREDAG

Boyz Noize

Han er en af de der behind the scenes-gutter, som i løbet af karrieren er rykket fra producerstol ind i både mainstream popkultur og på mindre elektroniske labels verden over. Blandt andet i kraft af remixes for Daft Punk, Snoop Dogg og N.E.R.D, men også i kraft af hans særligt hektiske house-stil, når han dj'er. Det her er et af årets hovednavne!

Klatrehallen mellem kl. 22:00-04:00


Ice Cream Cathedral


Det danske indspark på denne liste kommer i form af en tynd, Converse-omspundet indie-fod i din Acne-hængerøv. Det er space-pop med støjende effekter, gnistrende akkorder og en særlig feminin, om end slagkraftig kvalitet. Vores anmelder Rune Schlosser sagde om deres seneste album "Sudden Anatomy" fra maj i år, at de er "en af de mest interessante københavnske synth-grupper," og derfor også et must at opleve live. Se videoen til seneste single her:

Havnefesten, Refshaleøen, Membrane-teltet kl. 18:00


LØRDAG

Tikiman live with Scion

Dub og elektronisk reggae er perfekt at åbne en aften med. Her er det tre erfarne Berlin-djs, som mødes under dub-technoens tegn og giver en speciel live-optræden, hvor du kan forvente Tikimans kendte vokal og flydende basser mikset med Scions minimal-techno. Der må forventes ørekæleri i aftensolen!

Final Party, Refshaleøen, Membrane-teltet kl. 20:10


Mr. Ties & The Street Band Orchestra


Uafbrudt koncert i 12 timer. Det er formatet, når berliner-dj'en Mr. Ties, bl.a. kendt fra de store Homopatik-fester, får sin helt egen scene til Final Party. Her vil han performe et 12 timer langt kombineret live- og dj-sæt sammen med en række andre musikere. Stilen er house med inspiration fra world, r'n'b, electro, tribal og vocal. Få en tre-timers forsmag med hans Boiler Room-sæt her:

Final Party, Refshaleøen, TIPI-teltet fra kl. 18:00-06:00


SØNDAG

Helena Hauff

De hårdeste byture er overstået, men musikken fortsætter i den eminente midlertidige installations-byrum Dome Of Visions. Mellem burgertrang og paracetamol kan du få lov at tage dig til hovedet omgivet af planter og træværk i en stor halvkugle af plastik. Tyske Helena Hauff debuterede sidste år på Ninja Tune / Werkdiscs med eksperimenterende techno og elektronika i den kølige, industrielle ende af skalaen. Hun er hovednavn denne aften.

Dome Of Visions mellem kl. 22:00-04:00


Okay Easy


En spritny dansk kvartet, som du kan nå at blive dig bekendt inden de bliver rigtig kendt. Det er chancen man tager med det her groovy, krautrockende, og svagt melankolske band, som indtil videre kun har sluppet én enkelt sang løs som forvarsel til det debut­album, de er ved at færdiggøre. Men her er altså noget særligt swingende, halv­psykedelisk, men melodisk rock i vente. Døm selv på singlen her:

H.C. Ørstedsparken kl. 16:30


 

 

ANNONCE