x

Vandt du Tom Waits?

Vandt du Tom Waits?

Billede: Anton Corbijn

Tom Waits er tilbage – i den grad! Whiskystemmen, der i øvrigt har været på vandvognen i 15 år, har nemlig netop udsendt intet mindre end et tredobbelt album, ”Orphans”, med undertitlen ”Brawlers, Bawlers & Bastards”, henvisende til hver af de tre enkelt-cd’er, der groft skitseret dækker over henholdsvis rumsterende blues, besjælede ballader og eksperimenterende flimmer.

I alt 54 sange, hvoraf de 30 er helt nye, mens resten stammer fra bidrag til soundtracks, hyldestplader og andre sideprojekter. Og kvaliteten af de over tre timers musik er helt i top, skulle vi hilse og sige – og albummet har da også fået fremragende anmeldelser verden over.

I forbindelse med det nye album har GAFFA et stort interview med Tom Waits, som du kan læse i GAFFA december, der er på gaden 30. november. Og onkel Tom er som sædvanlig god for en frisk bemærkning – blandt andet siger han om sin kone og nære samarbejdspartner:

”Hun er clairvoyant, men hun kan også reparere en lastbil. Hun kan balancere med et champagneglas på hovedet midt i en snestorm. Hun har evner. Hun har syv arme, tre ben og to hoveder. Hun er nattergalen med to hoveder, ha-ha-ha-ha, hun vil hade, at jeg sagde det.”

I forbindelse med det nye album havde GAFFA fået fat i en stak eksklusive vinylsingler bestående af nummeret ”Lie To Me” fra det nye album og blues-nummeret ”Crazy About My Love” oprindeligt indspillet af Blind Roosevelt Graves i starten af 1930’erne. Sidstnævnte indspilning findes kun på denne single, der dermed er et must for fans, og derfor var vores spørgsmål lidt halvsvært. Svaret er: Kathleen Brennan.

De heldige vindere, som får præmierne tilsendt i nærmeste fremtid, er som følger. Tillykke!

Naja Fjederholt
2300 København S

Mohammad Motahari
8210 Århus V

Inge Buhelt
9430 Vadum

Bjarke Hansen
2200 København

Jens Neumann
5000 Odense C

Steen Nielsen
7400 Herning

Ruben Lorentsen
3480 Fredensborg

Peter Mølbæk
2000 Frederiksberg

Rikke Højland
7500 Holstebro

Flemming Suhr
2400 Kbh NVNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA