x

Hør Linkin Park skrue op for guitarlarmen

Hør Linkin Park skrue op for guitarlarmen

Det kom til at præge den hårdere guitarrock i starten af det nye årtusind, da Linkin Park i 2000 udgav deres storsælgende debut "Hybrid Theory". Siden har gruppen udvidet deres lyd og er gået fra den metalliske klang til en mere poppet lyd. Nu tyder alt dog på, at de er tilbage i den hårdere ende af skalaen. Gruppen har netop udgivet en ny single, "Rebellion". Hør den her forneden.

Linkin Parks nye album, "The Hunting Party", er sat til at udkomme den 19. juni, og indtil videre har vi af omveje fået to singlen "Guilty All The Same (feat. Rakim)".

Gruppen er ofte blevet beskyldt for at være stilforvirrede, og den forvirring melder sig også brat på "Rebellion", som har Daron Malakian (System Of A Down/ Scars On Broadway) med på en gæsteoptræden. Den poppede lyd, som blandt andet kendetegnede udspillet "A Thousand Suns", er nu erstattet af 80'er-agtige guitarharmonier og thrash-guitar. Der er for alvor krudt i tønden.

I sidste måned udtalte forsanger, Chester Bennington, til engelske Classic Rock, at det altid havde været gruppens mål, at når mainstreamlyden blev for hård, gik Linkin Park i den modsatte grøft. 

- Da det blev moderne at spille hård musik, begyndte vi at skrive smukke melodier. Nu befinder vi os i en slipstrøm af indpakket Disney-reklamemelodier, så her er vi tilbage med kraften af en atomreaktor, fortæller sangeren til bladet.

Linkin Park var senest albumaktuelle sidste år med "Living Things", der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Keld Rud under overskriften "Nu-metallerne genvinder formen på album nummer fem".  

Amerikanerne er sat til at spille Download Festival i år, og de har allerede annonceret, at de planlægger at spille deres debut, "Hybrid Theory", i dens helhed.

Ud fra "Rebellion" at dømme er drengene vist klar til at løbe et maraton nu. Døm selv:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA