x

YouTube bøjer sig ikke for de uafhængige pladeselskaber

YouTube bøjer sig ikke for de uafhængige pladeselskaber

For godt to uger siden gik WIN (The Worldwide Independent Network), som repræsenterer uafhængige selskabers interesser på verdensbasis) til kamp mod YouTube. Det skete efter YouTube havde henvendt sig med et krav om at godkende nye betingelser for at bevare selskabernes indhold på den nuværende YouTube-platform. Det sker i kølvandet på rygter om, at YouTube har i sinde at søsætte en ny musikstreamingstjeneste. Imidlertid har de mange protester verden over ikke båret frugt, og derfor går Featured Artists Coalition, Wordwide Independent Network og IMPALA nu til Europakommissionen, og de nationale organisationer såsom danske DUP går til de nationale regeringer.

Det forlyder, at YouTube har forhandlet med de såkaldte major-selskaber (Universal, Warner og Sony) - men tilsyneladende er YouTube ikke interesseret i at gå i dialog med de uafhængige, på trods af at kun Universal repræsenterer en større markedsandel end de uafhængige.

- Vi starter denne proces i Europa med IMPALA og henviser YouTube til EC for hurtigt indgreb, og vi er i gang med at starte en verdensomspændende kampagne. Vores fælles organisationer, der verden omkring repræsenterer titusindvis af uafhængige selskaber, er ligeledes frastødt af YouTubes fremstød mod den kreative sektor af musikindustrien. Vi må derfor gøre alt i vores magt for at beskytte den uafhængige sektor mod handlingerne fra dette ene meget magtfulde firma, som søger at tilsidesætte ophavsejere og via dem tvinge deres kunstnere til uretfærdig kontrakter, mens de truer med at blokere deres adgang til platformen, siger Alison Wenham CEO for WIN og formand for AIM (Association of Independent Music, UK).

Du kan få mere dybdegående information om konflikten her på DUPs hjemmeside.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA