x

Kærlighed i Brooklyn - nyt nummer fra Lana Del Rey

Kærlighed i Brooklyn - nyt nummer fra Lana Del Rey

På fredag optræder Lana Del Rey på NorthSide i Aarhus, og i den anledning - eksklusivt for Danmark - bliver hendes nye album, "Ultraviolence" tilgængeligt. Optakten til udgivelsen har været krydret med smagsprøver - "West Coast" og titelnummeret "Ultraviolence". Nu har Lana Del Rey løftet sløret for en ny sang, "Brooklyn Baby". Hør den her forneden. 

"Brooklyn Baby" begynder ikke med de strygere, der efterhånden er blevet symptomatiske for et dramatisk Lana Del Rey-nummer, men tværtimod med en skrattende guitar. Strygerne kommer dog langsomt snigende, og Lou Reed, der afgik ved døden sidste år, får et værdigt name-check: "He plays guitar / While I sing Lou Reed."

Lana Del Rey blev for nylig interviewet af The Fader, et musikrelateret magasin fra New York. Her forklarede sangerinden, hvorfor hun brød sammen på scenen i Dublin under sangen "Video Games" sidste år. Dårligt helbred og tvivl på hendes lyst til at optræde skulle være årsagen.

- Jeg havde været syg på turné i to år med den her helbredsmæssige anomali, som lægerne ikke vidste, hvad var. Det er en stor del af mit liv: Jeg føler mig bare syg, og jeg ved ikke hvorfor. Jeg havde fået de her indsprøjtninger i Rusland, hvor vi lige havde været. Det er virkelig svært at optræde foran nogle mennesker, som du betyder meget for, mens du nogle gange ikke bryder så meget om dig selv. Jeg syntes, at det var sørgeligt. Jeg syntes, at det sted jeg var i var sørgerligt. Jeg syntes, at det var sørgeligt at være i Irland og synge for mennesker, som virkelig godt kunne li' mig, når jeg ikke var sikker på, om jeg kunne li' mig selv, fortæller Lana Del Rey åbenhjertigt til The Fader. 

Sangerindens forrige album, "Born To Die" fra 2012, var en massiv salgssucces, som hidtil har solgt omkring syv millioner eksemplarer på verdensplan og gjort Del Reys dramatiske film-noir-pop berømt. For GAFFAs Lars Löbner Jeppesen var den 27-årige sangerinde født til at triumfere. Han skrev om de tre mest kendte singler fra 2012-udspillet i sin firestjerners anmeldelse: "De fleste har vel allerede hørt titelnummeret, Blue Jeans og Video Games – tre sange, der er noget af det bedste og mest ambitiøse pop, der er kommet ud af Amerika i årevis."

Hør "Brooklyn Baby" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA