x

Uenigheder splitter dansk hardrock-band

Uenigheder splitter dansk hardrock-band

Forud for udgivelsen af aarhusianske Malruns tredje album, "Two Thrones", mister det melodiske hardrockband forsanger Jacob Löbner. Det sker efter musikalske uenigheder. Albummet bliver dog udgivet til august som planlagt, mens Nicklas Sonne allerede står klar i front til at overtage mikrofonen fra Löbner.

Malrun skriver i en pressemeddelelse:

"Til trods for at vi er bedrøvede over, at Jacob ikke længere er en del af Malrun, er vi overbevist om, at det er den rigtige beslutning. Med Nicklas i front er Malrun stadig drevet af lysten og drømmen om at bryde igennem og komme så langt som muligt. Vi tror fuld ud på, at dette brud vil tjene som et fundament vi kan bygge en stærk fremtid på i den nye konstellation. "Two Thrones" er vores baby, og vi vil selvfølgelig spille sange fra alle vores tre Malrun-album til koncerter. Det vil dog ikke forhindre os i at have helt ny musik med Nicklas på vokal klar til jer hurtigst muligt."

Jacob Löbner gav sidste år et større interview til GAFFA, hvor han snakkede om at have to karrierer sideløbende - én i musik og én som advokat. Du kan læse det her. Han brænder trods bruddet med Malrun stadig for musik og vil begive sig ud på en solokarriere som musiker. Han skriver:

"Vores uenigheder kunne ikke løses, og de fire andre gutter i Malrun har valgt at fortsætte deres rejse alene. Jeg er stadig passioneret omkring musik og jeg ser denne uventede situation som en mulighed for at gentænke min kreativitet uden for de tidligere rammer. Jeg er selvfølgelig stadig stolt af Malruns "Two Thrones" og min præstation på det og jeg ser frem til, at albummet bliver udgivet den 29. august 2014. Men på samme tid er jeg allerede i gang med at lede efter nye måder at udtrykke og udgive min musik på.

Så for dem der ønsker at høre mere af min musik, forventer jeg at offentliggøre nye projekter inden for den nærmeste fremtid. Et projekt, der langsomt bliver synligt i tågen, er et hardrock-baseret projekt med et klart pop-twist, hvor fokus ligger på smittende og hook-baserede melodier. Et andet projekt, jeg har i tankerne er en eksperimenterende ting, der graver dybt ned i rødderne af gamle danske folke- og historiske traditioner, og den ældgamle arv vil på en eller anden måde møde og forene sig med moderne rock og metal -  så det bliver utrolig interessant at se, hvad rejsen bringer."

GAFFAs Keld Rud så stort potentiale i Malrun, da de i 2012 udgav deres andet album "The Empty Frame". Han afsluttede sin fire stjerners anmeldelse med konklusionen: "Der er rigtig mange gode takter på The Empty Frame. Malrun lyder som få andre, og de kan deres kram. Med nogle små justeringer kan de vælte hele butikken."

Du kan høre Malruns "Shadowborn" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA