x

New Order-bassist ikke tilfreds med Joy Division-film

New Order-bassist ikke tilfreds med Joy Division-film

Tidligere på året kunne vi fortælle, at det er den hollandske fotograf Anton Corbijn, der skal filmatisere et manuskript om Joy Division bygget på bogen "Touching From A Distance", skrevet af Deborah Curtis, der var gift med Ian Curtis.

Filmen skal hedde "Control", og New Order er blevet hyret til at skrive nyt materiale og genindspille gammelt Joy Division-materiale. Men ifølge et interview med bassist Peter Hook går det ikke så godt.

Til avisen Pagina/12 siger Hooky:

"Jeg er pissed over filmen lige nu, specifikt fordi Anton Corbijn tager for meget kontrol over filmen. Jeg ville have foretrukket, hvis han viste os noget mere respekt".

Bassisten fortsætter med at sige, at instruktøren mangler perspektiv, og at han er gået fra være åben for forslag til at lukke døren og beder folk om at pisse af.

Ikke overraskende er det, der irriterer Hooky mest er, at Corbijn blander sig i deres musik.

"Vi skal forestille at skulle indspille filmens soundtrack, men problemet er at han fortæller os, hvad vi skal gøre. Hvis vi ikke fortæller ham, hvordan han skal instruere, hvorfor fortæller han så os, hvordan vi skal lave musik?", siger bassisten undrende.

Filmen, der blev indspillet i sommer og som er skudt i sort/hvid, tager sin titel fra Joy Division-sangen "She's Lost Control". Rollen som Ian Curtis spilles af Sam Riley, der til daglig er sanger i bandet 10.000 Things og som spillede The Fall-sangeren Mark E. Smith i filmen "24 Hour Party People".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA