x

To sidste navne til Roskilde Festival

To sidste navne til Roskilde Festival

Roskilde Festival tilføjer i dag de to sidste navne til årets program. De to navne kommer fra postpunken- og trancerockens verden. Det drejer sig om: Liars (US) og Les Big Byrd (SE). Begge bands skal spille på Avalon. Du kan få en smagsprøve på begge bands her forneden.

Den amerikanske trio Liars har syv album på samvittigheden. De er bannerførere for en nihilistisk storbymusik, der blander punk, funk, electronica og avantgarde i deres eget udtryk fuld af klaustrofobiske stammerytmer, molstemte synthesizers og skæve taktslag.

Og lige netop denne legen med formen formår de til fulde. I april udkom deres syvende album, "Mess", og GAFFAs Kristian Petersen var dybt imponeret. Han kvitterede med fem stjerner og skrev:

"Det er et super-veludført og smittende mashup af genrer og tempo, og det virker tydeligt, at Liars er i topform på 'Mess'. Numre som 'Pro Anti Anti' dunker igennem med en insisterende intensitet og efterfølges provokerende af det summende instrumentalnummer 'Darkslide' og den døsigt dovne 'Boyzone'. Liars leverer i den grad kvalitet med et skud af musikalsk kaos."

Den psykedeliske rock sidder hårdt på den alternative musik lige nu. Svenske Les Big Byrd (billedet) er et af scenens hotteste nye skud. Svenskerne – som har en fortid i blandt andet Caesars og Teddybears – får de orange-lilla skyer til at strømme fra forstærkerne med en omgang groovy trancerock i psykedelisk verdensklasse. Blåstemplingen kommer i form af The Brian Jonestown Massacres Anton Newcombe, som har produceret debutpladen "They Worshipped Cats".

Mangler du billet og camp? Få Roskilde-billet til særpris inklusive GAFFA Camp med opstillet telt her.

Roskilde Festival 2014 finder sted i dagene 29. juni til 6. juli 2014. Du kan se den fulde spilleplan på Roskilde Festivals hjemmeside her. 

Liars "Mess On A Mission":

Les Big Byrd "Back To Bagarmossen":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA