x

Christian Hjelm fejrer album med turné

Christian Hjelm fejrer album med turné

Christian Hjelms andet, endnu ubetitlede soloudspil udkommer den 25. august, og i den anledning tager den dansksprogede sanger på en miniturné i efteråret. Se hvor og hvornår i landet han rammer her forneden.

Indtil videre har vi fået single-forløberen, "I Disse Dage". Musikvideoen blev skudt i Barcelona, og valget på den spanske hovedstad var omtrent lige så spontant og umiddelbart som indspilningsprocessen. Hjelm fortæller:

- ... Vi drejede globussen, lukkede øjnene og fingeren landede (tæt) på Barcelona, og der tog vi ned og skød i to dage uden manuskript. Lige fra hoften. Og netop den måde at arbejde på, synes jeg var fantastisk og mindede mig meget om måden jeg har arbejdet på i studiet, umiddelbart og instinktivt.

Albummet er indspillet med Hjelms faste band, og dogmet har fra begyndelsen været, at det skulle være friskt og instinktivt.

- Ingen fik noget at lytte til inden indspilningerne, så ingen kunne forberede sig, men det var også meningen. Jeg gik efter det umiddelbare og instinktive, og den vibe synes jeg er blevet fanget i indspilningerne og sangene, fortæller Hjelm videre.

Christian Hjelm udsendte sit første soloalbum, "Før Vi Blev Lette", i efteråret 2012. Albummet fik flotte anmeldelser, gav Hjelm en Steppeulv som Årets Vokalist og blev blandt andet kåret til årets bedste danske album af GAFFAs redaktion. GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen tildelte albummet fem stjerner under overskriften "Christian Hjelms solodebut pakker godbidder fra dansk sangskat i rygsækken og får omgivelserne til at lette".

Christian Hjelm indledte sin musikalske karriere i det amerikansk inspirerede indieband Figurines, der udgav fire album i årene 2003-2010 og nu holder pause.

Du kan fange Christian Hjelm & Co. følgende steder:

VoxHall, Aarhus, fredag den 31. oktober
Studenterhuset, Aalborg, lørdag den 1. november
Kulturmaskinen, Odense, fredag den 14. november
Lille Vega, København, lørdag den 15. november

Find billetter via GAFFA Live og spillestedernes hjemmesider

Til trods for at sommeren har ramt det danske land, kan du drage med Christian Hjelm til solbeskinnede Barcelona med "I Disse Dage" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA