x

Thomas Dybdahl vælger favoritvideoer

Thomas Dybdahl vælger favoritvideoer

Norske Thomas Dybdahl synger sommeren ind, når han gæster Tivoli til Fredagsrock, ja, denne fredag den 13. juni klokken 22.00. GAFFA har fået trobaduren til at vælge fem musikvideoer, som han godt kan li'. Du kan se dem her forneden. 

Den 35-årige Dybdahl er aktuel med sit sjette album, "What's Left Is Forever". GAFFAs Jan Opstrup Poulsen kvitterede i sin anmeldelse med fire stjerner og konkluderede: "Med What's Left Is Forever minder Thomas Dybdahl os om, at han er en unik sangskriver, når det kommer til den underspillede og inderlige melankoli. Men det kommer ikke som den store nyhed." 

Der bliver spillet sange både fra den og fra hele bagkataloget, når Dybdahl og hans band indfinder sig på plænescenen i Tivoli. Han fortæller selv om sine forventninger til fredagens koncert:

"Vi glæder os meget til at komme tilbage til Fredagsrock i Tivoli. Sidst var en utrolig oplevelse for os, og derfor er det ekstra glædeligt at kunne komme tilbage. Vores forhold til det københavnske publikum er tæt og nært, og vi håber, at så mange som muligt tager turen ud i juninatten. Vi kommer til at spille numre fra alle pladerne og håber, folk får de sange, de vil have – samtidig med, at der kommer en overraskelse eller to. Vi ses!"

Lad os se på valget af musikvideoer. Der er et par klassikere og et par overraskelser - må man sige - blandt Dybdahls valg. Se dem her og kom - måske, måske ikke - dybere under huden på den inderlige nordmand. 

Michael Jackson - Black & White

Der er så meget sjovt i den her video. Introen, ham fra "Home Alone" (McCauley Culkin), Norm fra "Cheers", og så selvfølgelig det, at det var en video, alle snakkede om på det tidspunkt; de forskellige ansigter, som morpher ind i hinanden for at understrege den tematik, som Jackson var så glad for. Og fra luftguitarspillet til derefter Jacksons "spille guitar/klø-i-skridtet"-move.

Die Antwoord - I Fink U Freeky

Fantastisk visuel-fest af en video fra Sydafrikanske Die Antwoord.

Radiohead - Karma Police

Helt perfekt creepy video til sangen "Karma Police". Gav mig altid associationer til "1984", storebroderen som kører, følger efter og følger med i alt, men vi ser ham ikke.

Chris Isaak - Wicked Game

En af de mest sexede videoer nogensinde. Det har selvfølgelig meget med Helena Christensen at gøre og den der "stuck-on-a-desert-island"-vibe. Men selve sangen og så måden, som Chris Isaak synger på er også så sexet, som man får det.

Sinead O' Connor - Nothing Compares 2 U

En video, der sikkert virkede så godt, fordi den var overraskende. Det er ofte det enkle, der er bedst, nogle gange passer det jo. Sikke en power performance fra Sinéad. Og så var det noget med hendes udseende, som var så kraftfuldt. Og tårene. Og sangen selvfølgelig (Prince!). 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA