x

Se Medina synge for 80 års fødselaren Prins Henrik

Se Medina synge for 80 års fødselaren Prins Henrik

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik fylder i dag 80 år. Det er ikke gået ubemærket hen de sidste uger, hvor hovedpersonen har medvirket i adskillige tv-konstellationer som både kok og hovedperson i sin egen dokumentar. Men med en så rund – og royal – fødselsdag kan ikke løbe af stabelen uden det nærmest obligatoriske fødselsdagsshow.

Et sådant fik prins Henrik naturligvis også – og det med po(m)p og pragt. Showet – der fandt sted i DR's Koncerthus  søndag den 1. juni – rummede en bred vifte af forskellige acts, fra både karikatur-komikeren Andreas Bo, over den Bowie-inspirerede Claus Hempler samt den stadig allestedsnærværende komponist og pianist Bent Fabricius Bjerre (med Claude Chichon), til dronningen af dansk popmusik, Medina. Sidstnævnte kan ses synge til fødselaren i slutningen af denne artikel.

Medina lagde endvidere flere billeder på sin Instagram-profil på selvsamme dag, hvor man blandt andet ser hende hilse på dronningen og prinsgemalen og stå ret med livgarden.

Prinsgemalen har mange talenter inden for et bredt udsnit af aktiviteter. Særligt bør vindyrkning og madlavning nævnes, men franskmændenes flair for sprogbrug og reflekterende kunstudøvelse fornægter sig heller ikke hos HKH prins Henrik. Således har fødselaren flere digtsamlinger bag sig – hvoraf tretten af prinsens digte udkom på cd'en La Sirène af franskmanden Claude Chichon i 2012.

Men her slutter det ikke, for prinsgemalen selv er en ivrig pianist, og i samarbejde med Michael Learns To Rock nyfortolkede han sidste år det thailandske nummer "Echo". Nummeret "Echo" blev flankeret af prinsens digt "Le Fleuve" ("Floden", red.), og to-nummers-udgivelsen fungerede som en gave til den thailandske konge, som har komponeret nummeret.

Klik her for at høre og se Medinas optræden (50:37 inde i showet) og hør HKH Prins Henriks version af "Echo", med prinsen på klaver herunder.

Hør sangen via Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA