x

Björk samarbejder med hiphop-punk-rockere på helt album

Björk samarbejder med hiphop-punk-rockere på helt album

Den amerikanske hiphop-gruppe Death Grips har arbejdet sammen med den islandske sangerinde Björk på deres netop udgivne album, "Niggas on the Moon".

Death Grips er fra Sacramento i Californien og blev dannet i 2010 af rapperen Stefan "MC Ride" Burnett, trommeslageren Zach Hill og produceren Andy Morin. Gruppen bevæger sig inden for den eksperimentelle del af hiphop, og deres musik henter elementer fra punk-rock, hip-hop og industrial. Det er derfor heller ikke overraskende, at Björks vokal, der florerer på alle albummets otte numre, er blevet gennemgribende redigeret og samplet.

Den islandske sangerinde, der selv eksperimenterer med mange forskellige stilarter og udtryk, udtaler på sin facebookside:

"Jeg er stolt af at kunne offentliggøre, at min vokal har fundet vej til det nye album fra Death Grips! Jeg beundrer Death Grips, og jeg er henrykt over at være deres "found object". Jeg har været så heldig at hænge ud med dem og udveksle vores musikalske kærlighed."

"Niggas on the Moon" er den første halvdel af gruppens dobbeltalbum "The Powers That B". Anden halvdel, der efter planen kommer til efteråret, hedder "Jenny Death". Herudover har de tidligere udgivet tre albums, en selvbetitlet ep og et mixtape, der hedder "Exmilitary".

Du kan nu downloade det nye album fra Death Grips facebookside, og det er også muligt at streame det fra Soundcloud.

Hør første nummer fra deres tredje album "Government Plates".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA